Дух на убита италианка разкрива екзекутора си

Дух на убита италианка разкрива екзекутора си

Карло Долцети бил красив мъж, умен, с дълбоки сини очи. И би се разминал с правосъдието, ако не беше духът на жена му Мария Калдо, която убил със собствените си ръце. Той, духът, го обвинил в убийство.

Това е действителна история от преди няколко десетилетия, случила се в Корсика, Франция.

Една година, след като погребала дъщеря си, майка ѝ Ана Калдо се събудила посреднощ. До леглото ѝ стояла прозрачна женска фигура.

Дух на убита италианка разкрива екзекутора си

"Аз съм дъщеря ти. Чаках цяла година справедливост. Знай, уби ме моят мъж Карло! Той направи това, когато го засякох в леглото с Бланка Амато. Тя е свидетел на престъплението. Той ме стисна за гърлото, за да не мога да викам и с шило ме прободе в сърцето. След това ме напъха в чувал и ме остави на изоставено място, където ме намериха на слеващия ден. Шилото, чувала и окървавената рокля хвърли в стария кладенец, в полето близо до гробището. Закани се и на Бланка - ще я убие, ако каже някому нещо."

След което духът изчезнал. А потресената жена още рано сутринта изтичала в полицията.

"В началото инспектор Паоло Верони не искаше да ми повярва. Но накрая не устоя на молбите ми и се съгласи да изследва стария кладенец. Инспекторът намери там всичко, за което говореше духът на моята Мария", разказва Ана Калдо.

"Задържахме Карло Долчети и Бланка Амато и направихме следствен експеримент при стария кладенец. Когато той видя как вадят от кладенеца шилото, чувала и роклята, се пречупи. А Бланка призна, че е била свидетелка на престъплението", казва и инспекторът.

Долцети бил осъден на доживотен затвор, но на втората годишнина от убийството на жена си, полудял - започнал да крещи, да се мята из килията, да се крие под леглото.

Една вечер, след като лекарят в затвора поставил на Долцети успокояваща инжекции, охранителите чули ужасяващ вик от килията му. Когато я отворили видяла Карло да лежи на пода с лице, изкривено от смъртоносен страх. Той бил мъртъв.

Диагнозата на лекарите: разрив на сърцето. Но те не могли да обяснят ужасяващия надпис върху стената "Ти получи заслуженото! ". Това не била кръвната група на Карло Донцети.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
moni
moni
13.10.2013 11:18
който не му харесва да не чете
1
0
Moon Mermaid
Moon Mermaid
28.02.2013 23:45
Аз вярвам понеже когато бях на 10 ми се случи подобно =]
0
0
niks
niks
26.06.2011 15:46
Защо да са лъжи ? Аз вярвам.
1
0
Нелина
Нелина
03.04.2011 15:59
Това са големи лъжи. Такива неща не съществуват. И ще е по-добре, ако този сайт престане да манипулира хората и да им пълни главите с глупости.
1
2
Maddy
Maddy
03.01.2015 16:21
Имаш ли някакви доказателства, че нещо такова не съществува?
Недей да говориш като не знаеш!
1
0