Духове в самолети

Духове в самолети

През 1973 година Фей Мериведър, стюардеса в пътнически самолет от американската "Истерн Еърлайнс", преживява нещо невероятно.

Когато посегнала да включи печката, в стъклото на фурната видяла напрегнато мъжко лице. Погледнала още веднъж с нарастващ ужас и побягнала към пилотската кабина.

Бордовият инженер веднага я последвал и когато погледнал през матовото стъкло, разпознал лицето на своя колега и приятел Дон Реп, загинал преди една година по време на полет.

Духове в самолети

Преди инженерът да се съвземе от изненадата, лицето проговорило: "Внимание, внимание! Пожар в самолета! ". Това пророчество се сбъднало три месеца по-късно.

Дон Реп бил бордови инженер на самолет, извършил полет от Ню Йорк до Маями през 1972 година. И пилотът на самолета Боб Лофт загинал по време на полета, а неговият дух се появил също няколко пъти по време на различни полети.

Фаталният полет преминал нормално, а Реп и Лофт лично извършили проверката за сигурността на кацането. Реп включил автомата за спускането на колесника. Но на контролния пункт не светнал индикаторът. Лофт включил автоматичния пилот, дивайки му нареждане да кръжи, докато Реп се отправил на мястото да провера колесника.

Лофт извадил капака на уреда, като търсел повредата и докато се занимавам с това, без да иска изключил автоматичния пилот. Това се оказало фатално и само след секунди самолетът без опашка и колесник се врязъл в блатиста местност.

Това била най-голямата катастрофа на "Истерн Еърлайнс". Седмици наред специалистите издирвали останките от самолета. Успели да спасят само няколко предмета, между които кухнята. По-късно тя била монтирана на друг самолет, на който за пръв път се появил духът на Дон Реп.

Неговото предсказание се сбъднало при смолет на компанията, който трябвало да лети до Ню Йорк. Още при излитането моторът се запалил.

Духовете на Дон Реп и Боб Лофт се появили повече от двадесет пъти. Една скюардеса видяла лицето на Реп на вратата на багажното отделение, друга - когато отивала да провери откъде излиза дим.

От компанията се принудили да направят водосвет на самолетите, за да успокоят екипажите. След това духовете спрели да посещават самолетите.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
стети
стети
17.06.2014 21:53
Дрън дрън та пляс
0
1
Славян
Славян
01.10.2014 16:14
Някой неща са истина
2
0