sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космически телескоп засне ръката на Бог

Космически телескоп засне ръката на Бог

Ръката на Бог

Космически телескоп на НАСА засне образът на Божията ръка, която се появила след звезден взрив, който разпръснал огромен облак от материя.

Снимката на божествената ръка е заснета от агенцията NuSTAR, а явлението представлява мъглявина от пулсарен вятър, създаден от плътните остатъци от звезда, експлодирала в супернова.

Образувалият се пулсар PSR B1509-58 се завъртал около 7 пъти в секунда, издухвайки вятър от частици от материя, изхвърлена по време на смъртта на звездата.

Космос

Частиците от нея са си взаимодействали с околните магнитни полета и произвели рентгеново сияние във формата на ръка.

Учените не са сигурни дали изхвърленият материал действително има формата на ръка или взаимодействието с частиците на пулсара го прави да изглежда така.

Червеният облак, който се е образувал около пръстите на ръката, е наречен RCW 89 и според астрономите представлява сияние.

„NuSTAR ни представи уникална гледна точка, от която се виждат най-високо енергийните ренгенови лъчи, което помага обектите в района да се изучават по-добре“ – заяви Фиона Харисън от Калифорнийския технологичен институт в Пасадена.

Ръката на Бог е един от феномените, които често се появяват в космическото пространство като мъгляви образи.

Марс

Освен Божията ръка в Космоса са заснемани и образи на човешки лица, животни както на Луната, така и в облаците на небето.

Историята на невероятните обекти, които се появяват на Марс, също е доста стара.

На 25 юли 1976 година, когато орбиталният отсек на "Викинг 1" обикаля и снима Марс от високо, учените към проекта се натъкват на интересна снимка. В областта Сидония е заснет обект, който ясно прилича на човешко лице.

По-късни снимки с висока разделителна способност, направени след 1996 г., напълно доказват естествения произход на формацията - "лицето" представлява обикновена планина, която се визуализира на снимките като човекоподобна форма само при определена резолюция и осветяване.

Въпреки свръхестествения си вид Ръката на Бог също е следствие от естествено астрофизическо явление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
МММ
МММ
09.09.2014 17:50
Ако се загледаме и в облаците на небето, и те образуват най-различни фигури.
3
0
M. G.
M. G.
22.07.2014 08:59
Бог е сила бе!Много висша сила!
3
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
29.03.2014 00:16
Защо винаги всичко свързвате с Бог? Това, че някоя си галактика или смъртта на звезда прилича на лице пак ли значи, че това е лицето на Бог? Има също такива, които приличат на очи, животни и т.н., но това не значи, че е окото на Бог или не знам си кое на Бог. Това е просто космическо явление, чиято форма свързваме с някоя позната форма от ежедневието ни. Спрете да кръщавате всяко ново и голямо нещо на Бог. Вероятно нито на вярващите, нито на невярващите (като мен например) в Бог им е особено приятно да чуват как всяко второ откритие е кръстено на Бог. И спирм до тук, за да не започна да разправям и за другите божии органи.
4
5
mihala
mihala
08.02.2014 11:06
Ние сме създадени по Негов образ и подобие.
5
4
Меги
Меги
19.01.2014 18:03
Глупости! Създателят няма ръце! Нито крака, нито лице, нито уста. Но може да говори. ;)
4
4