Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание

Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание

Дух
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Най-големият спор между вярата и науката е за живота след смъртта. Докато първите приемат това за реално съществуващо, то много учени смятат, че да се вярва в живота след смъртта е безсмислено и абсолютно недоказуемо.

Въпреки това, дори в науката има сфера, която може да докаже наличието на задгробен живот. Това е квантовата физика. Спрямо теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Науката смята, че животът е само и единствено взаимодействие на въглерода и определена смесица молекули. Вярата в смъртта е нищо повече от заученото предположение, че ще умрем. Това е така, тъй като в съзнанието си ние свързваме живота с тялото. А то неминуемо един ден умира.

Сянка на Дух

Теорията на биоцентризма разбива досегашното разбиране, че Вселената създава животa и биологията. Това е точно обратното. Именно човешкото съзнание определя размера и формите в нея.

Начинът по който възприемаме света около нас е този, който ни е казан. Но това, което виждаме, не може да съществува без съзнание.

Гледайки тревата, ние я виждаме зелена. Това е, защото ни е казано, че този цвят е зелен. Клетките в мозъка обаче могат да бъдат така модифицирани, че да виждат тревата в червено или лилаво. Човешкото съзнание дава смисъл на света.

Отвъдното

Времето и пространството не спазват стриктните ограничения, които нашето съзнание им налага. Те са единствено "инструменти“ на нашия ум. А щом живеем в свят без пространствени и времеви ограничения, то концепцията за безсмъртието звучи напълно реално.

Съществува и теория за съществуването на безкрайно много вселени с различни хора и ситуации, които съществуват паралелно. Така всичко, което би могло да се случи, се случва някъде другаде в тези светове. Това означава, че смъртта не би могла да съществува като цяло.

Доказано е, че материята и енергията могат да имат характеристики както на частици, така и на вълни. Поведението на частиците се променя въз основа на съзнанието и възприятието на човека.

Преди много години тази теория прокламира прочутият български духовен учител Петър Дънов. В основата на неговото учение е вярата в прераждането и живота след смъртта. Той е категоричен в мнението си, че човешката душа е безсмъртна, а духът – вечен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 8
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
кахо
кахо
26.01.2015 23:56
Никой не ми е казвал че залеза е четвен,а когато за пръв път чух възллик/къв червен залез!/от кьде съм знаел,а?Да имат фа вземат кеанто/смагоро/физиците,поредните илюзунатори,хаха
0
6
Toni
Toni
03.05.2014 15:47
логика на някои с нужда за психиатър...............
4
10
Valpet
Valpet
25.01.2014 10:43
Сравнително уравновесена статия. Заслужава похвала.

И все пак, най-същественото е че е по-рационално (и от научна и от екзистенциална гледна точка) да се отхвърлят хипотезите за несъществуването на Бог и за преходността на съзнанието, и да се приемат хипотезите за съществуване на Бог и за безсмъртието на личността. Приемането на последните две хипотези е свързано с осмисляне на земния път на човека, с неговото нравствено съществуване в съответствие с християнския морал: не се гневи,не се противи на злото с насилие, не мрази врагове, които и да са те, и т.н. Леки за изпълнение Христови заповеди от вярващия, които са трудни за невярващия човек, защото той страда от изкушения и съблазни като - че е по-горен от тези на които се гневи, че е длъжен да прилага насилие срещу злото, че враговете му са по-зли от него самия и т.н.

Ако невярващият проумее каква заблуда са всички тези предубеждения и реши да се държи като истински християнин, скоро приема рационалната вяра в Бог и собственото си безсмъртие и отхвърля веднъж за винаги безмислената (нерационална) вяра в атеистичните хипотези "няма Бог" и "животът е преходен".
5
4
аз
аз
05.01.2014 23:02
А как да прегьрна или да поговоря с хората, които "уж" са променили енергията си?
3
7
cktmm
cktmm
05.01.2014 03:03
Много интересна статия, колкото и да съм мислил по този въпрос, никога до сега не съм се замислял за тази гледна точка - иначе във вселената нищо не се губи, започнала е с един брой атоми и ще свърши със същия, така че - такова е
7
3
Miroslav Olegov Masyukov
Miroslav Olegov Masyukov
25.12.2013 00:58
по тая логика би трябваро и живота да е илюзия
12
1
СС
СС
19.12.2013 22:09
Аха и ако казваш на едно дете че тревата е лилава... дали ще започне наистина да я вижда лилава или просто ще си мисли че това на което другите казват зелено се казва лилаво...
15
1