Амулетите - сила и действие
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Амулетите - сила и действие

Амулетите - сила и действие

Талисман

Според тълковните речници амулетите са торбички с лекарства или предмети, които предпазват или са предназначени да носят щастие.

Амулетите са малки, стегнати от шнур или кожена връв торбички от червена кожа, които заклинателите или магьосниците носят на шията си или на кръста.

Те може да бъдат оставени да висят на дърво върху земята на този, комуто трябва да подействат или пък трябва да бъдат оставени в неговия дом.

Смята се, че в спалнята амулетът има най-голяма сила. И ако е нарочен за злина, може да донесе дори смърт. Причината е в общото схващане, че когато човек спи, той е абсолютно беззащитен. Освен ако не носи предмет, който да го предпазва от негативно влияние.

Амулети за Магия

Често амулетът се поставя и на място, по което човекът, който трябва да понесе неговата сила, трябва да мине. Тези амулети съдържат един, три, пет, седем, девет или тринадесет предмета за заклинание.

Те са скъпоценни камъни, билки, сяра на прах, карфици, игли, заешки лапи, магнит, бръмбар Скарабей, подкови, изрязани нокти, фотографии, коса, зарчета или фалшиви монети.

Предметите в амулета обикновено се намазват с масло или олио. Това увеличава многократно тяхната мощ или любовта, жаждата, отмъщението, за което е направено заклинанието.

В амулетите може да се сложат и камъни, които се смятат за печеливши или ценни, както и такива, които могат да бъдат опасни както за човешкото здраве.

Когато се използват като амулети, билките обикновено имат свойства, противоположни на обичайните им. Тоест противоположни на тяхното лечебно действие.

Карамфилите, окачени на шията, подпомагат приятелството. Лавандулата подкрепя сексуалната енергия. А магнолията – семейното щастие.

Най-силните амулети, с които си служат черната магия и вещиците, и които причиняват необратими нещастия и най-тежки болести и няма начин да се спре злокобното им действие, са пръст от гробище или гвoздей от ковчег. Нерядко те се подкрепят от парче от крило или ухо на прилеп.

Затова пък за класическите чернопрокобни амулети са смятат иглите и карфиците, сярата и арабската гума. Те всъщност са най-много ценени от опитните магьосници и вещици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
феята
феята
27.12.2013 12:04
Много зависи от кого е направен амулета и с какво днешните т.н. ясновидци и техните нам производни гледат единствено и само да ти вземат парите и нищто повече въобщте не ги я еня за хората това за тях си е чист бизнес .
2
1