Отрицателните черти на зодия Дева

Жена

Земният знак Дева се характеризира със спокойствие и уравновесеност, типични за майката Земя. Има моменти обаче, в които както нея бива разтърсван и не преден план излизат разрушителните му способности.

Девата обръща изключително голямо внимание на детайлите. Това е добре, докато тази педантичност не започне да става маниакална и дразнеща. Те често са заядливи и доста пресметливи. Могат да са критични към всичко, дори към подаръци, идващи от сърце.

Често Девата докарва до побъркване околните със своята дребнавост и придирчивост. Най-успешно те се справят със задачата да накарат някого да се чувства нещастен.

Девата е може би най-меланхоличната зодия. Влудяващото е, че очаква от всички около нея да са такива. В този аспект може да бъде и изключително егоцентрична. Скептицизмът от друга страна е поредното нещо, с което трябва да се примирят близките ѝ.

Като цяло Девата е определяна като доста скучна, но и свадлива. Непрекъснатите и непълно невъзможните за задоволяване капризи често отказват хората да общуват с нея.

Зодия Дева

Представителите на тази зодия никога не импровизират и съставя най-подробни скучни планове за себе си и своите близки, въпреки техните протести. Ежедневието и дори почивката им представлява хладен разчет и всичко, което правят е тежко, солидно и скучно.

Въпреки меланхолията си, Девата може да е и страшно отмъстителна. Ако някой има неблагоразумието да стане техен враг, то те моментално стават перфектни стратези и невероятни интриганти. И не се спират, докато не се справят с рода на натрапника до десето коляно.

Нещото, което най-мразят Девите, е рязката критика. Често работата им може да измести семейство, приятели и развлечение и то съвсем несъзнателно. Негативно им действа и непрестанният стремеж да се усъвършенстват, тъй като задълбавайки се в подробностите често пропускат важните неща и живота минава неусетно покрай тях.

Девите са изключително интелектуално развити, но рядко преуспяват. Това обаче не им пречи, тъй като предпочитат да ги уважават заради ума им. Те са способни да се забият в някакъв трудно решим проблем само и само да получат похвала за усилията си. Търсенето на любов често липсва, тъй като се придържат се към определен режим, който не позволява подобни безсмислени отклонения.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
10.02.2019 21:25
Характера на човека също е фактор.Не мога да кажа за себе си,че съм свадлива, злобна и интригантка.Да взискателни сме но най много към себе си и ако правим забележки то е по скоро с поучителна цел не от злоба.Много съм ранима,но и и много силна.Когато ме наранят се отдръпвам не търся отмъщение но винаги казвам какво ме е наранило.После загърбвам проблема изпрвям глава и продъжавам напред.Колкото и да сме реалисти ние сме и големи романтици.Страшно добри сме и умеем да прощаваме не ни изкарвайте налудничеви меланхолици.Да понякога се затваряме в себе си но това е за да преосмислим нещатата които ни вълнуват и няма нищо общо с меланхолията.
2
0
Стоян
Стоян
18.04.2015 07:02
Всеки е различен и от Дева до Дева има разлика .
Аз съм силен трудно раним и винаги помагам и подкрепям близките си.
. Когато се разочаровам от някого за когото съм отнел част от времето си съм готов да му покажа защо греши дори и ставам груб.
Критикувам и съдя , но същевременно правя същото и с себе си когато не съм прав .
Всяка Дева има борба между добро и зло в себе си и в даден момент може да сме безгранично добри и когато не сме оценявани ставаме зли 2 крайности който се различават 1 от друга и поради тази причина се забелязва злобата и се забравят добрините ни , а някой застава ли да се пита защо е провокирал лошото.
. Ние сме реалисти , земна зодия за разлика от Козирок и Телец нашият иницял е човешки а какво по истинско има от това човек да стъпва на земята . ;)
12
2
Август
Август
09.01.2015 23:10
Девата наистина е критична, но не само към другите, а и към себе си!
12
2
Дева
Дева
29.11.2014 19:24
главата, имах предвид
2
0
Дева
Дева
29.11.2014 19:23
блавата ти е меланхолична и скучна, явно доста болка ти е причинила някоя Дева
5
0
Анонимен
Анонимен
19.11.2014 17:17
И са ме наранявали хора от зодия дева ,когато се е налагало,с тяхната критичност !
1
0
Анонимен
Анонимен
19.11.2014 17:13
Много са критични девите към другите,хапливи са,когато се наложи,аз съм си патил няколко пъти от това !
4
0
Румпелщилскин
Румпелщилскин
19.06.2014 21:28
Почти всичко е вярно драги но пропуснахте че са идеални учители
6
0