Домашните любимци имат свръхестествени способности

Домашни животни

Не винаги науката е способна да обясни поведението на животните. Случаите, в които те проявяват свръхестествени способности, не са никак малко.

Ще ви разкажем за няколко от тях...

През 1958 година Доналд Мур от Небраска си купил нов дом в Луизиана. По време на преместването американецът изгубил котката си Мурлика.

Кучета

След три седмици писаната изненадващо се появила в новата къща на Мур, изминавайки 700 километра.

Година по-късно южноафриканско семейството се преместило на 1000 километра от бившия си дом. В неговата градина живяла костенурка. Представяте ли си какво било учудването на семейството, когато след три години тя пристигнала в новия им дом? !

Една от най-невероятните истории се случила с куче в английската знатна фамилия Браун. Един от нейните членове през далечната 1914 година напуснал Англия и се отправил към Франция, където да воюва.

Известно време след това кученцето му Принц внезапно изчезнало. По време на пътешествието си то пресякло Ламанша и открило господаря си в бойните окопи.

Костенурки

Тези животни парапсихологът д-р Дж. Б. Райс нарекъл "пси-пътешественици". Почти през целия си живот, в течения на 50 години, той и екипът му са провели около 500 опита в Северна Каролина за възприятията на животните.

И ги разделил на две групи - "пси" и "ан-пси". Вторите са тези, които предупреждават собственика си за наближаващо нещастие или природно бедствие.

Някои кучета предчувстват смъртта на стопаните си. Така например бивши служители на Белия дом си спомняли, че малко преди Абрахам Линкълн да бъде убит през 1865 година, кучето ми започнало да вие зловещо.

Често животните предчустват вулканични изригвания и пожари. Обитателите на зоопарка в Скопие започнали да буйстват в клетките си няколко часа преди заметресение през 1963 година.

Германският психиатър д-р Ютес Плиаймес е регистирал над 800 случая, в които животните предупреждавали за опасност.

Тъй че с пълно право може да се каже, че домашните любимци притежават свръхестествени способности.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
розалия
розалия
27.12.2013 19:03
За съжаление истинските господари на планетата са именно животинчетата те са по близо до природата имах котарак който почина на 10годишна възраст сега имам 15годишна болонка тези същества са толкова умни те никога не щте обидят наранят или откраднат нещто от теб за разлика от двукраките вечно ненаситни и алчни твари господ е сгрешил като е създал хомосапиенс голяма грешка.
17
1
Kали
Kали
20.07.2013 10:26
Имах куче което винаги усещаше кога се разболявам.Два,три дни преди да усетя симптомите,той се качваше да спи при мен в леглото.Нормално спеше на дюшечето си.Кога идваше ред да ме изпишат от болницата той от вечерта сядал до входната врата да ме чака.
11
0
ивелина
ивелина
19.07.2013 16:53
Незнам за други животни но мога да кажа за котките.Те са като хората.Когато си тъжен и те са тъжни, когато ти е весело и те са с теб.Те се докосват според мен до сърцето на собственика си и до неговата аура.Затова когато ги изоставиш те продължават да са свързани със стопанина си и намират пътя към него.Наистина това е феноменално и свръхестествено.Но науката не е намерила отговор за много неща извън материалния свят , за който хората дори не подозират.
11
0
Роси
Роси
19.07.2013 11:47
Не са свръхестествени способности, просто са по близо до природата от нас , чувства/интуиция които са закърнели в хората. Всяко растение или животно /без човеците/ живеят в хармония с околния свят. Понякога се чудя защи ни търпят да ги унищожаваме /по нашия си начин/ а се наричаме господари на планетата. Истинските господари са други - всяко едно същество което живее съобразно природните закони.
7
0
Evey
Evey
19.07.2013 01:47
Какво красиво коте сте сложили. Красота!
4
0
лилия сурлекова
лилия сурлекова
11.01.2013 23:53
мисля,че и хората имат подобни способности,но когато предчувстват нещо,не обръщат достатъчно внимание и не разбират,защо са обезпокоени или весели без видима причина и т.н.
3
0
Лина
Лина
25.07.2012 12:27
Да, вярно си е. Моята котка-Шани казва "Обичам те" като те ръбне някъде. И веднъж си седя на фотьойла, а тя и два до мен и понеже съм боса започва да ми дъвче пръста (Не, няма вкус на салам или нещо подобно!!!). Аз и казах "Шани, недей-боли"и тя сякаш ме разбра и веднага спря, скочи до мен и започна да ми се умилква сякаш казваше "Извинявай!"
0
0
Sirius
Sirius
09.02.2012 14:05
Да!
0
0