Синхронно сънуване

Синхронно Сънуване

Синхронното сънуване е термин, при който вашият сън съвпада със сънят на ваш близък или член от семейството. Възможно е и две лица да се сънуват по едно и също време един и същи сън, като в него си общуват или обменят информация.

Една жена от САЩ разказва, как тя и съпругът й имали един и същ сън – двамата плавали в лодка. Година по-късно те прекарват три фантастични седмици на круиз. Двойката повярвала в този феномен, по-късно се опитвали да се сънуват на почивка в Германия.

Сънища

Младо момиче от Филаделфия, споделя как тя и приятелят й се опитвали да се срещнат в „страната на сънищата“. Преди да заспят си разказвали една и съща история, като резултат се получили сходни сънища, но не напълно еднакви и не синхронни, както те желаели.

Сън

Няма научно изследване или обяснение, как да синхронизираме съня си с някой друг. Можем да споделяме едни и същи действия или чувства с наш приятел, роднина или сродната ни душа. Но различната честота на мислите и посоките, в които те се развиват, усложняват синхронизирането на съня.

Любопитното е, че не винаги един сън се появява в завършен вид. Няколко сънища могат да са серия, които гради един пъзел, това също усложнява синхронизацията.

Синхронните сънища са рядко явление и затова повечето хора са настроени скептично към идеята, освен това и тези редки случай трудно могат да бъдат доказани.

Причината е, че човек трудно си спомня всичко от съня си. За този проблем съществува малък трик, когато се събудите веднага запишете съня си, защото ако легнете и заспите пак, важните подробности ще са избягали от паметта ви.

Първо определете емоциите, които съня ви е донесъл, за разлика от обектите, които се подлагат на тълкуване, емоциите нямат нужда да бъдат тълкувани и са ясен показател за посланието, което носи сънят.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ред Уд
Ред Уд
27.12.2014 12:33
Може да се санува така,но то не е просто сан,а буден сан
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
01.03.2014 00:01
Това е доста интересно. За първи път чувам да има такова нещо като синхронизирани сънища. Но ми е любопитно.. бих искала някой ден да ми се случи, да се пробвам да го направя по някакъв начин.
0
0
ssssssssssssss
ssssssssssssss
14.08.2013 21:46
Аз преди години сънувах, че съм на дискотека със съквартирантката ми и танцуваме, но аз се събудих. Видях я, че още спи, обаче си мърдаше едната ръка, все едно танцува и казваше:"Много яко":)
1
2
моника
моника
13.08.2013 22:58
На мен също ми се беше случило нещо подобно. Една сутрин се бяхме събрали с приятели на кафе и един от тях почна да разказва как сънувал, че бил на покрива на висок блок с баща си. В един момент обаче, полетял от ръба на покрива. Същата нощ аз сънувах, че както си вървя по тротоара и някой пада и се размазва на улицата до мен. Не можех да видя кой е точно, но знаех, че е някой от близките ми приятели.
Цялата ситуация беше доста странна - все едно и двамата бяхме участници в един общ сън.
1
0
Walq
Walq
06.08.2013 13:23
На мен ми се е случвало да сънувам синхронизиран сън със майка ми, с която сме близки. Сънищата ни бяха еднакви, като ситуация, хора и наши лични действия. Детайлите съвпадаха до толкова, че всичко даже прозорците в стаята, в която се развиваше съня бяха еднакви.
Разликата беше, че аз сънувах съня едната нощ, а майка ми другата. Не бях й разказвала съня, защото не се бяхме засичали на живо. Деня след, като майка ми го беше сънувала случайно започнах да й разказвам, докато готвихме заедно. Докато разказвах, още на първият елемент тя каза, че е го е сънувал някога си, но в един момент тя започна да допълва какво се е случило. Както когато двама човека свидетели на едно и също нещо (развълнувани) го разказват на трети.
0
0