Симптоми и идентифициране на патологичния лъжец

Симптоми и идентифициране на патологичния лъжец

Патологичния лъжец може да разказва безброй лъжи за различни неща. Ето някои негови симптоми:

Колко често ние самите сме си казвали, че мразим лъжите, при все това лъжем понякога подари различни причини. Всички ние лъжем, когато се налага, но тези лъжи са безобидни ако се изричат с добро намерение. Причините, поради които човек лъже, могат да бъдат много – да се прикрие нещо, да се излезе от дадена ситуация. Проблемът започва, когато човек свиква с лъжите. Лъжите, които се изричат без да има конкретна причина, могат да нанесат непоправими вреди във вашия живот – както професионален, така и личен. Това ми напомня за една колежка, която лъжеше без причина. Тя често разказваше истории за личния си живот и когато откривахме истината, бяхме много любопитни какви са нейните мотиви. С времето разбрах, че всъщност това е състояние на нейния разум, че това са най-вероятно симптомите на патологичния лъжец.

Идентифицирането на патологичния лъжец може да отнеме време на всеки. Патологичните лъжци често преувеличават. В този случай, човек може да не лъже умишлено. Той вярва напълно в лъжите си. Патологичния лъжец измисля лъжи пред публика, за да накара хората да повярват в някакви нови истории. Той започва да живее в тези истории. Често лъже поради много причини, една от които е да си пробие свой собствен път. В този случай, той е доста егоцентричен и не уважава чувствата на другите хора.

Симптомите на патологичния лъжец

Патологичния лъжец е склонен винаги да преувеличава. Той/тя винаги говори за много неща в много по-широка перспектива. Тяхното ежедневие често включва пресилени изречения и украсяване на историите. Това би могло дори да бъде нещо дребно, което няма значение за вас.

Тези видове лъжци се забелязват лесно, защото често променят своите истории. Понякога патологичните лъжци не могат да запомнят какво са разказали и това може да бъде забелязано лесно във всяка нормална ситуация.

Тези хора често лъжат в ситуации, когато знаят, че е лесно да го направят. Една обикновена ситуация се използва като предимство от такива лъжци.

Те често заемат отбранителна позиция, когато някой започне да ги разпитва подробно. Това се случва, дори и ако зададеш невинен въпрос във връзка с дадена ситуация. А патологичния лъжец е склонен да се чувства застрашен, когато го разпитват. Това би могло да обясни тяхната реакция, когато им се задава някакъв въпрос.

Към патологичния лъжец трябва да се подходи внимателно, ако искате да помогнете на този човек да промени своите лоши навици. На тези лъжци трябва да се напомня внимателно за тяхното поведение чрез посочване на техните дребни лъжи. Не ги обвинявайте за лъжите, през повечето време те дори не осъзнават какво са казали. Може да ви е необходима професионална помощ за справяне с екстремни случаи.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Бос Хос
Бос Хос
05.12.2013 22:51
Хаха, ти уууд си, чат се е заформил тук. Ъгъла пиич.
1
0
Вампок
Вампок
05.12.2013 19:13
А ве не знам кой титан мисловен се е писал за мен ама не съм аз :)
4
1
Дъвчитзззз
Дъвчитзззз
05.12.2013 15:58
Супергоцаки
2
1
Елвис
Елвис
05.12.2013 15:57
Не е така, Гогата не е изричал неистини от тази сутрин.
0
3
Европитона
Европитона
05.12.2013 15:55
Не бе Вампи, това е проГошо
5
0
Spicex
Spicex
05.12.2013 15:54
Това е Гогатаааааа
1
0