sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Имате ли ангел хранител?

Имате ли ангел хранител?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669362
Ангели Хранители
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Ангелите се споменават и в древните, и в модерните свещени (и светски) писания, а самата дума е известна в повечето езици. Но какво представляват ангелите и дали наистина съществуват? Каква е тяхната мисия?

Това са завладяващи въпроси, чиито отговори можем да търсим в историите за Исус и пророк Мохамед. Можем да прочетем за тях в Библията, Корана, писанията за Вавилон, Ур, древна Персия, древна (и модерна) Гърция, Египет и дори Индия, и Китай.

Изглежда ангелите в толкова много култури и народи играят ролята на пратеници от Господ, а тяхната роля е толкова разнообразна, колкото и задачите им.

Те лекуват и обучават (както е в Тобиас, където те заемат човешки облик), разрушават (както в Содом), изгонват (в Еден), утешават и укрепват (както е в Гетсиманската градина), предсказват и обясняват (в Данаил), показват (в Корана) и какво ли още не.

Всичко изброено дотук се отнася за древните времена и писания на предшествениците ни, а какво знаем за тях днес?

Без много усилия можем да се сетим за невероятните и даже невъзможни истории на нашите приятели, семейство и вестникарските статии. Дали всичко това са съвпадения или става въпрос за намесата на някаква божествена сила (ангелската например)?

Дори прочита на Приказки от 1001 нощ ни дава отговор на този въпрос. Това все още не е доказано от днешната наука, но от друга страна има всеобщо схващане за съществуването на ангели.

Сам по себе си този факт може да послужи за доказателство. Проучване на списание Time е установило, че 68% от хората вярват в ангели.

Какво са ангелите?

От всички традиционни свещени писания става ясно, че те са пратеници на Бог. Юдео-християнското свето писание разкрива, че Бог е създал девет вида ангели: Серафими, Херувими, Трони, Господарства, Княжества, Сили, Добродетели, Атхангели и Ангели. Повечето хора за чували само за Архангелите Михаил и Габриел. Християнската църква обаче има и още четирима: Рафаел, Уриел, Рагуел и Сариел. Това прави седем Архангела, но има и още един- Луцифер. Това е падналият Ангел на Светлината, този, който се противопоставил на Божия план.

Ангелите хранители. Кои са те?

Перце от ангел пазител

Изглежда това са духовни създания, определени за всяка душа с цел да я следват, насочват и подпомагат в нейното земно пътуване. Нито еврейската, нито християнската религия не обясняват какво точно представляват ангелите хранители, но има две директни споменавания (и много други), които дават пример за тяхната роля.

Първото споменаване е от Св. Джером, който казва: „ колко велико е възвишението на душата откакто всеки от своето раждане има назначен ангел, който да следва.” Другото е от самия Исус, който казва: „Гледай да не презираш нито един от онези малките, защото техните ангели в небесата винаги виждат лицето на моя баща, който е горе.”

И така, ако ангелите хранители съществуват и всеки един има такъв, как можем да се свържем с тях и да получим техните напътствия директно? Отговорът е много прост - просто ги попитайте.

Ако искрено и сериозно поставите въпрос или запитване на Вашия ангел хранител, ще получите директен и правилен отговор. Толкова е просто.

Ако сте много тихи и сте притаили мислите и съзнанието си, често можете да чуете пърхането на криле или хладния полъх на въздуха. Понякога можете да чуете ангелски звуци (като небесна музика) или да изпитате чувство на душевен покой.

Освен Вашия личен ангел хранител, съществуват и ангели, които властват над специалните дни, като рожденните, дните на определени събития и други.

Така че, всеки има ангел хранител, но те нямат право да се мешат директно в живота ни, но ни предпазват от пълното изкривяване на реалността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
515
410
34
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.01.2019 09:47
Моля те, Мили Боже; закриляй Георги, изпрати му ангели- хранители да го пазят от всяко зло! Моля те, Боже, помогни му до края на тази година 2019 да сбъдне съкровените си мечти! Благодаря ти, Мили Боже; за цялата ти милост към мен, моето семейство и всички мои близки! Поклон пред теб, всемогъщи! Слава, Теб сега и винаги, и во век и неков! Амин!
2
0
Анонимен
Анонимен
21.01.2019 09:43
Благодаря на моите ангели- хранители и закрилници! Поклон пред тях! Благодаря и се прекланям пред ангелите- закрилници на сина ми! Поклон! Слава тебе, Господи - и Отца, и Сина и Светаго духа сега и винаги, и во веки веков! Амин!
2
0
Потребител#200533
Да,който страшно много ме закриля!Благодарна съм му за всичко,което прави за мен!Аз се казвам Елена,и съм на 11 години.И аз вярам,че има ангели-пазители и вярвам в Бог!
2
0
без име
без име
01.11.2012 14:49
Отдавна исках да разкажа тези случки и имисля, че тук мога да го направя, без да ми се подиграят. Имам доста подобни ситуации, като следващите.
Когато бях дете, на село, от някъде се появиха две кучета. Бях първи клас. В продължение на няколко седмици си играех с тях, хранех ги без никой освен мен да знае за това. Спомням си веднъж на двора – нямаше никой в къщи, си играех с кучетата и после изведнъж видях как едното е нападнало другото и щеше да го разкъса. След няколко секунди всичко се уталожи и нападнатото куче, което беше и по-голямо започна да се държи много любвеобилно. Странното в тази ситуация е, че когато по-малкото нападнало по-голямото аз бях с гръб към тях. Нямам никакъв спомен как е станало. Дори нападението ми се губи. Тогава не го осъзнавах, но сякаш ми се губи някакъв период от време. Секунди или минути, не мога да кажа. Нали се сещате, че при такава ситуация има суматоха – звуци и прочие, но аз не чух нищо. Дори не помня да съм се обръщал. По късно, вече пети клас ме оперираха. Бях с гипсов ботуш на единия крак. И тъй като съм си луда глава, а ми бе скучно отидох в гората да се разходя с патериците. По едно време докато се катерех по един каменисто-песъчлив склон залитнах на ръба на едно парче скала. Премислям тази ситуация вече повече от 25 години и не намирам разумно обяснение как се задържах. Щях да съм история. А какво се случи. Бях с гръб към ръба и докато залитам назад просто спрях. Неусетих нищо просто спрях да залитам. След това се преместих на пред и това беше. Наречето го късмет, ангел-пазител, но нещо се случи. Трябваше да съм история, но не съм. Ако наистина има ангели пазители, ако аз имам такъв, то тогава трябва да кажа чистосърдечно и искрено – БЛАГОДАРЯ ТИ, МОЙ АНГЕЛЕ. Не спирай да ми помагаш, обичам те.
Не знам дали е ангел или нещо друго, но наистина съществуват необясними неща на земята – и извън нея.

Обичайте се хора, защото живота е прекалено кратък и за друго.

Чао.
33
1
Rumyana Grigorova
Rumyana Grigorova
10.06.2012 10:40
Няма човек без ангел пазител.Това е Божия милост към човека.Аз имах няколко кошмарни случки и ако не беше моят ангел,отдавна да не съм жива.Накратко ще ви разкажа - преди няколко години бях в Петрич при човек,който искаше да се ожени за мен.До тук,добре.Но,този човек още първата нощ преъртя и към един часът след полунощ ме дръпна и каза:'тръгвай да те запозная с баща ми.'Извика такси и му нареди да кара към гробищата.И аз и шофьора се смразихме от страх.Таксито спря,'женихът'му плати и човекът изчезна яко дим.Заскърцаха портите на гробищата и насила бях вкарана вътре.Мерзавецът ме хвана здраво и ме поведе из гробовете.Не по пътека,а газехме през гробове.Тогава си казах,до тук ти беше животът момиче и примрях.Чувствах,че стъпвам ту на земя,ту на камъни и навлизахме все по навътре.Навътре?!Къде точно,незная.И преди да изгубя съзнание,чух глас/вътрешен или някъде около мене/и този глас ми повтаряше непрекъснато следните думи:'Дете,гледай към небето и нито за миг в краката си'.Мигновенно се хванах за тези думи,като удавник за сламка.В следващия момент изродът се сви и започна да крещи от болка в главата.Пусна ме и аз използвах тази секунда,за да бягам.Гласът ме направляваше къде да тичам,за да изляза от гробищата.Онзи ме гонеше.Аз бягах.Но в един момент,аха да ме хване почти на изхода и се спъна.Изскочих от гробищата и започнах да крещя:'Помоооощ'! Вярвайте ми,като по поръчка спря кола.Шмугнах се в нея,без да зная кой е шофьорът и само промълвих:'карайте към центъра'.Пристигнахме и чак тогава погледнах кой ме спаси.Беше млад мъж с невероятно добродушно лице.Благодарих му,че ме спаси и го попитах как се казва,за да запаля свещ за негово здраве.Той едва доловимо се усмихна и каза:аз съм Ангел.Успях да кажа само:'Боже' и изгубих съзнание.Било е закратко,защото когато отворих очи,Ангел обливаше лицето ми с вода.Казах му,че съм от София и го попитах за първия автобус.Той ми отвърна:'нали съм твоят Ангел,ще те закарам до вас'.И така в ранните часове на новия ден,Ангел спря пред дома ми.Не поиска никакви пари.Обърна колата и си отиде.Никога повече не го видях,но в трудни мигове винаги си спомнам за него като мой Ангел-спасител!А,думите'Гледай само небето и нито за миг не поглеждай в краката си',продължавам да ги 'чувам'за съжаление все по-често.Никога моят ангел пазител не ме изостави.На него дължа няколко пъти буквално живота си.Слава на Бог!Творец,вседържител,пазител и съдник!
40
1
люси
люси
14.04.2012 21:08
ще ви разкажа една интересна случка с мен за да ви докажа че ангели хранители съществуват.като бях малка _към 1 клас_един мой приятел падна и си счупи зъба а на капак на това ме изкара виновна _тъй като бягахме_.и той извика трима четвъртокласници да ме пребият _аз съм момиче да знаете_.скрих се с една моя приятелка в женската тоалетна а тези четвъртокласниците удряха вратата.един от тях беше с колелца на краката и направи дупка в вратата.аз им се изплъзнах под краката _като в филмите_.и така бързо бягах че ми се стори че бягам с 100фута в минута.успях да стигна до стаята където те не могат да препашат.така се спасих благодарение на моя ангел хранител.чаооооооо
7
10
Мариана
Мариана
19.02.2012 22:07
Бях чувала като малка,но не се бях замисляля. Днес писах на моя ангел.Може и да ви звучи смешно, но... НЕ МИ ПУКА.
6
2
зори 58
зори 58
15.02.2012 15:47
сигурна съм в съществуването на ангели хранители,моят ангел винаги ми помага в трудни моменти и ми дава сила да продължа напред,за което съм му много благодарна и го обичам.
6
0