Извънземно послание в човешката ДНК

Извънземно послание в човешката ДНК

Редица авторитетни учени смятат, че при създаването на Вселената преди повече от 14 милиарда години Създателят е поставил печат, своеобразен сертификат за автентичност, който е закодиран в ДНК на всички живи същества. Това е мнението и на руските учени Младимир Щербак от Националния Университет на Казахстан и Максим Мкуков от Института по Астрофизика.

Теорията на Дарвин проповядва, че развитието на всички видове растения и животни е в следствие на естествени еволюционни процеси, като напълно изключва всякаква външна, в т.ч. божествена намеса. Има големи групи от хора, т.нар. креационисти, които не споделят тази теория.

Според креационистите човечеството, животът, Земята и Вселената са създадени от едно или няколко свръхестествени божества, които са съществували преди тях. Именно те са поставили „заводския производствен печат“ закодиран в ДНК-то на живите организми.

Креационистите смятат, че ако успеем да разгадаем този божествен код, то много лесно ще можем да откриваме и свързваме с извънземния живот във Вселената.

Извънземно послание в човешката ДНК

Въз основа на това ново течение в науката и религиите наскоро се създаде biological SETI (биологична програма за търсене на извънземен разум), подобно на програмата SETI на НАСА, за търсене на извънземен разум в дълбокия Космос.

Причината да се търсят закодирани извънземни послания в човешкото ДНК е, че: „Веднъж установен, този код може да не се променя в продължение на много години. От всички известни информационни бази, тази е най-дългосрочната“ - смятат руските учени, автори на идеята.

Според тях ако открием знака на извънземна цивилизация в нашия генетичен код това ще е безспорно доказателство за наличието и на друг разумен живот във Вселената.

Извънземно послание в човешката ДНК

Учените смятат, че са на прав път, след като са анализирали подробната карта на човешкия геном, която са съставили. Внимателното вглеждане в нея разкрива изумителна математическа подреденост във веригата на нуклеотидите на ДНК и аминокиселините.

Информацията в нашия геном е не просто записана, тя е записана на символен език – в стройна десетична система. Различават се логически вариации и обозначение на единици и нули.

Руските учени смятат, че подобна стройна математическа система, по никакъв начин не може да е в резултат на естествено еволюционно развитие. Те смятат, че това със сигурност е код. Код, който е написан извън пределите на познатата ни Слънчева система – дори извън пределите на Вселената, преди милиарди години.

Допълнителен аргумент в подкрепа на теорията на руските експерти е и добилата широка популярност Теория за Панспермията, която изказва хипотезата, че животът на Земята е донесен от Космоса.

Рейтинг

5 5
4 8
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Разум
Разум
15.04.2015 16:36
Кърговете са перфектна фигура, звъковеите вибрации дестващи върхъ прах или пясък поставен на плоча, предизвикват концентрични окръжности и още по-сложни форми при различни честоти. Това не значи че има божествена или извънземна намеса...това са просто физични закони...не е нужно всичко да е по-сложно от колкото се налага..
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
09.03.2015 02:19
Всичко е възможно... ние нямаме факти за това как сме създадени и как и защо еволюираме. Досега всичко е само теория, тази статия също е на базата на теоретични изказвания.
Аз лично съм склонна да вярвам че сме създадени от друг - по-висш извънземен разум (не включвам бог). Но всеки сам за себе си преценява на какво да вярва и на какво - не.
2
2
Лиди
Лиди
02.03.2014 08:19
Абсолютно
логично
7
1