sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истинска история: Духовете и какво са те

Истинска история: Духовете и какво са те

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669356
Истинска история: Духовете и какво са те
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Какво са духовете? Какво е определението за призрак? Въпреки, че съм човек на науката аз вярвам в духове. Те със сигурност съществуват без никакво научно доказателство.

Скептиците винаги искат доказателства. Тъй като съм човек на науката, преди не вярвах в призраци и тем подобни, но скорошен личен опит промени мнението ми. Мога да си спомня за различните истории на хора, на които не вярвах докато не получа доказателство. Но поредица от инциденти, които не можах да си обясня ме остави безпомощен и ме накара да потърся помоща на шаман. Той лесно се справи с проблемите ми. Обсъдих с него в дълбочина истинността на нематериалния свят и научих неща, за които чувах за първи път.

Духът и тялото заедно съставят нашата същност. Когато тялото ни умре, духът преминава на друго ниво на съзнанието, където материалният свят изглежда безмислен и неприятен. А призраците са просто неспокойни духове, чието преминаване в следващия свят не е било успешно поради една или друга причина. Например, човекът може да е умрял преди да е предал важно съобщение или да е оставил недовършено дело. В други случаи призракът може да е разярен от предателство или убийство приживе и не може да почива в мир докато извършителят на престъплението не бъде наказан. Духът може да се намери свързан с нещастно съществуване между световете, докато не изкупи вината си от делата си в приживе. Един сравнително слаб дух може да остане под властта на друг, по-силен дух, и няма да може да се измъкне, докато силният дух не бъде унищожен, заловен или освободен. И накрая, духът може просто да не иска да приеме или да не знае, че е мъртъв.

И той продължаваше: духовете за безплътният образ на човека, обикновено при смъртта му. Тъй като често смъртта е насилствена, духовете могат да се със счупени вратове или смъртни рани. Други, които умират по-мирно или от отрова, могат да не показват външни признаци на някаква травма. Духовете обикновено са облечени с дрехите от момента на смъртта си или любимите си дрехи приживе.

В повечето случаи, тези духове са ограничени да останат близо до мястото на смъртта си. Все пак те могат да се отдалечават, но поради слабостта си често не могат да покажат своето присъствие. В някои редки случаи призраците са приковани за определен предмет или човек, обикновено нещо ценно приживе.

Призраците обикновено не оставят следа от съществуването си в реалния свят. По време на странстванията си те са нематериални – нямат мирис и, с малки изключения, не могат да местят предмети. Дори и образа и звуците, които призраците издават, изглеждат като илюзия или халюцинация. Присъствието им може да бъде открито по нежното преместване на въздуха, когато минават наблизо. Някои хора могат да усещат духовете на психическо ниво. Понякога призракът може да бъде видян от някой хора от една група, но не и от другите.

Истинска история: Духовете и какво са те

Сигурен знак за присъствието на дух са звуци, които очевидно не принадлежат на обстановката. Тези създание могат да пресъздават звуци характерни за живота им. Тези звуци могат да варират от детска глъч и весел шум от танци и балове да прости стъпки. Звукът обикновено сякаш идва иззад врата или стена и затихва, когато се появи някой жив.

Места със силно призрачно присъствие често са известни със „представленията”, илюстриращи смъртта на призрака. Тези много редки и ужасяващи илюзии връщат човека назад във времето, когато призракът още е бил жив. Често се разкрива причината за броденето на призрака между двата свята. Хората могат спокойно да говорят с привиденията, но каквито и било опити да се промени миналото могат да предизвикат гнева на призрака. Никой не може да предрече кога може да се види подобен ефект на дадено място, то често се случва на някаква годишнина – от смъртта на призрака или друго важно събитие.

Духовете могат да оставят впечатлението, че се телепортират. Решават да станат невидими, преместват се и тогава се материализират. Обикновено призраците могат да преминават без затруднение през предмети. Само магически предмети и бариери могат да затруднят движението на призрака. С призраци можем да се борим чрез определение мантри, билки и символи. Повечето духове могат да бъдат засечени и освободени от шамани или други хора, вещи в занаята.

Колкото се отнася за човешкита атаки, повечето призраци нямат намерение да атакуват, освен че се държат заплашително, когато някой минава през обиталището им. Могат да притежават материални предмети, с които да карат например звъненато на часовник или движението на струни на музикален инструмент. Неестествената сила на тези същества е толкова голяма, че само образите им или усещането за присъствието им, може да изплаши наблюдателя.

Сплашването е само начин да се контролира волята и разума срещу подобни неестествени случки. Често хора делят дома си мирно и тихо с призрак. Духовете не могат да се определят като добри или лоши.

И да се върнем на случката ми. Случайно намерих един много стар пръстен в един стар храм в близост до къщата ми. Очевидно пръстенът е принадлежал на някой преди 300 години или поне шаманът така каза. Този човек е бил толкова привързан към пръстена, че аз имах ужасни кошмари в продължение на 7 дни откакто носех пръстена. Случи ми се и инцидент, на косъм, от който се отървах от смъртта.

Всичко това, което ми се случи ме превърна от невярващ във вярващ.

Вишвас Пурохит

/Превод от англ./

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
47
39
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.06.2019 07:17
Аз също имам много преживявания.Никой не ми вярва освен мъжа ми който е бил свидетел,защото аз описвам духовете които съм видяла с облеклото им,предавам чувствата и мислите им и дори знам имената им.И когато разпитам за духовете които виждам,всичко което ми разказват за тях съвпада.Преди време кръстницата ми купиха стара къща в едно село и тя изпадна в тежка депресия премествайки се да живеят там.Аз преспах една вечер и един глас ми обясни какво се случва и какво трябва тя да направи за да непи влияе духа на предишния собственик.Тя направи каквото и казах и веднага депресията изчезна.След няколко месеца,преспивайки отново в тях,го видях и него.Описах и как изглежда и как се казва.Тя не ми вярваше,но когато разпита за него и разказаха абсолютно същото коетохи аз и казах.Тя се изплаши и пожела повече да не ходя в тях.Така си развалихме отношенията.Знам,че хората не ми вярват и не могат да ме разберат.Някои ми викат,че нещо ми хлопа,а други ме наричат вещица.Вече на никого нищо не казвам.Не може да се обясни с думи що е духовен свят,трябва да се почувства.Знам,че не всеки има тази превилегия и преди си мислех,че нещо не съм наред щом виждам тези неща,но сега знам че съм специална.Преди се страхувах,но сега не се страхувам и вярвам в това което виждам и чувам.Познавам моя ангел и двамата ми гардове.Те винаги ме закрилят и ми помагат.Отдавна живея по волята на сърцето и душата си,защото те са ми истинската връзка с тях и с Бог...
1
0
Анонимен
Анонимен
25.01.2014 15:21
Това всичко е вярно!Аз съм на 21 почти 22 поглеждал съм смъртта повече от 2 пъти ... но при всеки път когато съм почти мъртъв виждам 3- образа които ме гледат.Мисля си ,че чакат мен , не знам винаги ми се смеят когато се случи нещо с мен! От друга страна ходел съм в полунощ на различни гробища , правел съм записи ,но както разправят че може да видиш или усетиш дух .. не ми се е случвало ! АЗ мисля че можем да видим призраци само като сме на косъм от смъртта!
10
0
ацв
ацв
17.08.2013 14:24
много често,когато съм в училище и съм в двора където има много деца на моята възраст чувам нещо като нежно малко гласче (мисля,че,като на дете) да ми споменава името и после се оглеждам защото си мисля,че някой ме вика.Винаги питам една приятелка и тя казва,че нищо не е чула...дядо ми е починал както и други хора,които са важни за мен...Възможно ли е някой от тях да се опитва да се свърже с мен??Веднъж сънувах дядо ми да излиза от една стая и ми казва,че няма нещо,като смърт,а,че просто тялото на човека преминава в друга форма и изоставя първата...
4
0
Надежда
Надежда
01.07.2012 15:45
Чувала съм, че някои хора могат да местят предмети само с помощта на своето съзнание, но не го разбират и поради този факт, те смятат че са заобиколени от духове или призраци... :) Не съм много сигурна в това обаче, все пак.. това е само слух.
6
0
tedi_alexandrova
tedi_alexandrova
07.06.2012 14:00
аз знам как да с е направи ексорсиз1м
6
2
Соня
Соня
21.05.2016 11:56
Стил " Свръхестествено " не помага да знаеш :ДД
1
0
Браво
Браво
20.04.2012 21:26
Умствено деградиралите да не пишат моля. Духовете миришат и издават звуци, даже и ядът, спът, разхождат си мъртвите кучета. Сигурно и пърдят под завивките. Реалистична статия както винаги. Не съм очаквал по-малко.
1
2
Adela
Adela
17.02.2012 20:57
Според мен, всичко това са някакви заблуди, илюзии, фантазии и плод на нашето подсъзнание
0
6
Алекс
Алекс
11.02.2012 22:06
1.Недей да носиш пръстенът иначе ще стане много лошо!
2.АЗ знам как се призовава дух,но трудно си тръгва с тях не трябва да се подиграва защото се ядосват и градски легенди твърдят,че ако ядосаш дух той отива при смъртта и му казва да те ликвидира и някой неща са по случайност но..тя те преследва докато не умреш :)
3.Всеки който иска да повика дух да ми пише на пощата ще отговоря на всички въпроси и мога да ви разкажа много интересни и действителни случки...
2
1
katrin
katrin
16.02.2014 22:04
Какъв ти е мейла?
9
0