Петкрака жаба мутант алармира за екокатастрофа

Жаба мутант

Макар че напоследък постоянно се говори за опазване на околната среда, фактите ни напомнят, че само думи изобщо не са достатъчни. Открита е жаба мутант, която всъщност е мъжка и се казва Фреди.

Наричана е мутант, защото има неприсъщите за вида си 5 крака. Петият крак на земноводното не е функционален, тъй като не е развит до край. Той е по-дълъг от останалите крайници на жабата.

Жаби

Причината животно да се роди с повече от нормалното крайници говори за сериозното унищожаване на околната среда. Собственикът на цирка, където се намира Фреди, дори коментира, че когато водата е замърсена, първото, на което се отразява замърсяването, са жабите и саламандрите. Те са най-чувствителни към мръсната и неествствена среда.

В момента Фреди се намира в единствения по рода си цирк в света – Циркът на необикновеното. Притежание е на Тод Рей, който често е определян за много ексцентрична личност, заради интересното си занимание. Седалището на цирка е в Лос Анджелис.

Рей има събрана изключително богата колекция от животинки, които имат повече от нормалния брой крайници или пък повече от една глава. В неговата колекция влизат не само живи твари, има и много препарирани животни. Всъщност симпатичният петкрак Фреди е последната придобивка в огромната колекция на Рей.

Гущер

Новият собственик на жабата твърди, че я е взел от жена, която се е грижила за Фреди в продължение на два месеца, но после се престрашила и преценила, че в Цирка на необикновеното малката странна жаба ще се чувства значително по-добре.

Освен симпатичният мутант Фреди, Рей е собственик и на мини пинчер и саламандър. Изключителното и при тях са петте им крака. И макар това да се е превърнало в атракция и хората да разглеждат с интерес чудатите животни, всъщност петте крака на по природа четириногите, са доста притеснителни.

Така че Фреди и останалите животни в цирка, вероятно няма да бъдат изключение, ако се окаже, че жабата действително алармира за екокатастрофа. Нищо чудно след недълго време Циркът на необикновеното да се разрасне доста бързо.

Рей признава, че е имал петкрака жаба и преди, а нейният предишен собственик му е споделил, че на мястото, където я е намерил (и където има и още такива жаби) преди време е изливал изкуствена тор.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати