sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Сред най-големите песимисти са и българите

Сред най-големите песимисти са и българите

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669362
Сред най-големите песимисти са и българите
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Проучване показа, че българите са сред най-големите песимисти на планета. Нареждаме се на последните места с народите от Зимбабве, Хаити и Египет.

Резултатите от проучването са представени на годишната среща в Сан Франциско на американската Асоциация за психологична наука, споменава електронното издание sciencealert.

Хората по природа си остават оптимисти, въпреки многобройните войни, икономочески кризи и страха от епидемии, гласи проучване на Университета в Канзас. 89 % от анкетираните очакват животът им да е се подобри или да остане също толкова добър, колкото е сега, а 95% от тях считат, че животът им ще бъде по-добър или също толкова добър в сравнение с преди пет години.

В проучването са взели участие 140 държави, като най-големи песимисти са ирладнците, датчаните и бразилците. Американците се нареждат на 10то място.

Очудващо но факт, е че възрастта и доходите изглежда оказват слабо влияние върху оптимизма, цитирано от БГНЕС.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
aaa
aaa
05.07.2013 11:50
"Хората по природа си остават оптимисти, въпреки многобройните войни, икономочески кризи и страха от епидемии" - ми тва само показва че повечето хора са тъпи, с изключение на хората от България, Зимбабве, Хаити и Египет. Ние сме предпазливи реалисти и не е лесно да ни излъжеш, затова и много много не ни харсеват по света. Къде по-лесно е да командваш безмозъчници.
1
0