sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво е любовта?

Какво е любовта?

Любов
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От хиляди години не един или двама мислители, философи и дори учени се опитват да дефинират какво е „любов”. Когато се говори за нея всеки си представя нещо различно, тъй като обектите и начините да обичаш са всевъзможни.

Любовта може да е не само между двама влюбени. Тя може да е между майка и дете, между приятели, а дори и между човека и неговият любимец.

Определение на това да си влюбен е почти невъзможно да бъде дадено. Някои го определят като трепет в стомаха, други като привличане в сърцето, трети като неотложна нужда да си Със, и да се грижиш За обекта на твоята любов.

Семейство

Каквото и да е обаче, най-необяснимо, най-вече за учените, е това че любовта, която се поражда е чувство, може реално да се отрази на физическото състояние на човек. Особено когато чувствата и сърцето на някого са „разбити”.

В последните години даже се дефинира и лекува Синдромът на разбитото сърце - при силен стрес, причинен от загуба на любим поради някаква причина, се появяват симптоми, сходни на тези при инфаркт. Болестта е лечима и минава най-много за седмица, но е показателно, че едно такова чувство може да е толкова силно, че да срине човека тотално.

Обич

Но както може да те съсипе, любовта също така е способна да направи велики неща. Има немалко примери за хора, правили героични и дори немислими неща, за да спасят, намерят или преоткрият обекта на чувствата си. Както е казал народът, за обичаното същество сме готови на всичко.

Всъщност любовта е в основата на всичко. Още в Библията е написано, че Бог е любов. И че трябва да обичаме ближния. Неслучайни са също така и всички съвети на всяко зло да отговаряме с добро, с усмивка, благо чувство - т.е. да излъчваме любов.

Това е първичното чувство, с което сме създадени и за да сме щастливи - трябва да го раздаваме през целия си живот. То може да е противовес на всичко. Дори и в най-тежките мигове, когато като че ли няма шанс, любовта може да спаси всичко и всички, да възвърне вярата на хората и да прокара светлия лъч на спасението. Обичайте се и ще бъдете обичани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 7
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
sibel
sibel
06.08.2014 14:05
според мен любовта не може да се опише тя е древна като динозаврите и мистична като чудовище чакащо края си.....
0
0
Катрин
Катрин
29.12.2012 11:37
Ооо колко мило..
0
0