Свойства на камъните: котешко око

Котешко око

Определяне: силата на ума, увереност, воля, морална смелост, упоритост, разрешаване, самоконтрол, разузнаване и знания

Зодия - Козирог, Телец, Овен

Типичните цветове - златисто жълто, жълто с кафяво, зелено с червено

Котешкото око действа за стимулиране на интуицията и за повишаване на осведомеността. Това е заземяващ камък, който предоставя много ефективна защитна енергия. Котешкото око разсейва нежеланата енергия от аурата. То усилва добрия късмет и богатството, трансформира негативните мисли в позитивна енергия. Котешкото око носи щастие и спокойствие, заедно с оптимизъм, щедрост и доверие. То може да повиши креативността и доброта.

Традиционно се смята, че котешкото око може да предпазва от зли духове.

Котешкото око лекува очни заболявания и подобрява нощното виждане. То облекчава главоболие, лицето и седалищната болка. Котешко око помага на нервната система и свързаните с нея болести. То може да се използва за лечение на бъбреци , панкреас, черен дроб, лимфни възли, далак и проблемите, свързани с левкемия.

Как се носи котешкото око

•Котешко око трябва да се обвива в платина, стомана или злато. Може да се носи на малкия пръст на лявата ръка, в полунощ в четвъртък, когато Луната е нарастваща.

•Камък трябва да тежи повече от три грама.

Магически камъни

•В зависимост от индивидуалността на дадено лице, трябва да се носят различните нюанси на котешкото око. Свещеник, учител, учен или интелектуалец трябва да носят медено жълтият камък. Владетел, войник или администратор трябва да носи медено кафяв камък. Бизнесмен, фермер или банкер трябва да носи медено зелен камък. Работник, занаятчия или служител трябва да носи тъмно зелен камък.

Грижи и почистване на котешко око

Почистете с мека кърпа за полиране потопена в обикновена вода. Препарат за почистване на бижута може да повреди полираната и гладка повърхност на камъка. Да не се накисва. Също така избягвайте резките температурни промени.

Тестове за идентификация на котешкото око

•Котешкото око е много твърд камък и повърхността му може да се одраска само от диамант, рубин или сапфир. Котешко око може с лекота да драска стъкло.

•Ако скъпоценният камък е истинско котешко око, се поставя на тъмно място и той започва да блести като очи на котка.

•Ако скъпоценният камък е истинско котешко око се втрива с кърпа и увеличава своя блясък.

Рейтинг

5 8
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Didka
Didka
30.03.2014 04:21
А за рак какъв камък е подходящ?
0
0
ивана
ивана
31.12.2013 13:25
Това на картинката не е котешко око, а тигрово. Тигровото око не е за зодиите Близнаци и Дева.
3
0
анонимчетУ
анонимчетУ
12.11.2012 19:56
ше си купя шот съм Овне малко!
0
0