Растящата Луна

Растяща луна

По време на обиколката си около Земята, която Луната прави за 28 дни, тя е обърната само от едната страна, защото периодът на завъртане на Луната около Земята е равен на времето на един оборот около нейната ос.

Когато Луната се движи отляво надясно и прилича на тънък сърп, това е растящата Луна. По време на растящата Луна хората усещат нерешителност и не са готови да предприемат категорични действия.

В този период настроението на хората е доста променливо, изострят се вътрешни противоречия, възникват различни препятствия, които е трудно да бъдат преодолени. Емоционалната устойчивост е нулева, в този период възникват безсмислени спорове, хората стават прекалено чувствителни и са лесни за нараняване.

Те са недоволни от всичко, което правят, и постоянно изпитват желание да променят нещо. В резултат на това се стига до обиди, недоразумения, конфликти и сблъсъци. Това е периодът, в който са възможни изострянията на хронични болести.

Претоварване на рабора

Растящата Луна посочва пътя, създава, акумулира енергия, положително влияе върху всичко, което може да се съхранява по-дълго, и помага за по-добрата почивка. Всичко, което искате да вкарате в организма си – лекарства, полезни храни – всичко това става двойно по-ефективно през фазата на растящата Луна.

В периода на растящата Луна можете да се храните по-малко, тъй като организмът по-добре усвоява храната. Ако през този период ви се налага да работите много, подкрепете се с чай от билки.

По време на растящата Луна не вечеряйте по-късно от 18 часа. През периода, в който Луната расте, организмът натрупва повече течности и е трудно да бъдат изхвърлени дори със специални препарати. Проблем се появява, ако течностите се натрупат прекалено и краката ви получат отоци.

По време на растящата Луна всяко ухапване от насекомо и хранителни отравяния става много по-силно и влияе зле върху организма. Влиянието на растящата Луна личи и в домакинството – за прането можете да използвате по-малко прах, отколкото при намаляваща Луна.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
04.11.2012 00:05
Интересно!
0
0