sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Дърветата – донори и вампири

Дърветата – донори и вампири

Дърветата – донори и вампири

Отдавна е доказано, че продължителните разходки в гората действат на организма на човека по-добре от много лекарства. Докато се разхождате сред дърветата, получавате заряд от добро настроение и бодрост, вдишвате полезни фитонциди, стресът и проблемите за малко отиват на заден план.

При постоянен контакт с дървета можете да се излекувате от много болести. Много е полезно да се разхождате сред дървета и да бъдете близо до тях през пролетта, когато природата се събужда.

Много славянски народи са смятали, че хвойните дървета имат силата да премахват болката. Затова под леглото си много хора са слагали едно клонче от иглолистно дърво. Освен това иглолистните дървета правят човека по-спокоен и разумен.

При контакт с дърво се получава активна обмяна на енергия, която спомага за оздравяването на човешкия организъм. Добре е да знаете кои дървета са донори, и кои са вампири. Тоест кои от тях имат свойството да зареждат хората с енергия и кои – да я отнемат от хората. Дърветата-вампири обаче изобщо не вредят, тъй като те изсмукват само отрицателната енергия от организма и по този начин помагат за лекуването на много болести.

Дърветата – донори и вампири

Понякога едно дърво може да реагира различно на различните хора – за едни да е донор, за други – вампир. За да разберете как се проявява спрямо вас дадено дърво, можете да направите тест.

Трябва ви малко парченце фолио с дължина 12 милиметра и широчина 5 милиметра. Вземете го с палеца и показалеца си и бавно отидете към дървото. Ако свободният край на фолиото се отклони към дървото, това означава, че даденото дърво ще изсмуква отрицателната ви енергия. Ако краят на фолиото се отклони от дървото, това означава, че дървото ще ви зареди с положителна енергия.

Можете редовно да попълвате запасите си от енергия от всяко дърво, което се проявява като донор спрямо вас. Но дърветата не винаги дават енергията си. Трябва да се подготвите за този ритуал духовно и физически.

В духовно отношение трябва просто да си представите какво очаквате от дървото – и това е най-вероятно да повишите тонуса си. При депресия, умора и изнервеност ви е необходима допълнителна енергия. Ще я получите, ако пристъпите към дървото откъм южната му страна. Допрете чело до ствола, след това го гушнете на височината на главата си с дланите си и допрете тялото си към него.

Ако сте прекалено изтощени или стресирани, или страдате от възпалителни процеси, пристъпете към дървото откъм северната му страна. Облегнете се с гръб към него и останете за няколко минути с ръце, отпуснати покрай тялото, като с длани докосвате ствола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 11
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия
Силвия
20.08.2012 15:01
Хората са част от природата.Живата и неживата природа са взаимно свързани.Растенията и човешкият вид са жива природа, те си взаимодействат, обменят енергия.Горите са не само ,,белите дробове" на планините, но те ни доставят и естетическа наслада.Наблюдавайки клоните и стволовете, въображението ни помага да виждаме причудливи фигури, образи, а това ни отклонява за миг от ежедневните проблеми или пък намираме решение за справянето с тях .
Нюансите на цветовете, с които са обагрени короните на дърветата , тази цветна палитра предизвикват у нас усещането за красота, добронамереност, богатство от положителни емоции.
1
0