Най-гордите зодии

Най-гордите зодии

Най-гордите зодии

Представителите на всички зодиакални знаци могат да проявят гордост в условие на различен тип провокация.

За най-горди се смятат хората, родени под знака Лъв.

Те са честолюбиви, с високо самомнение и обичат много комплиментите. Не търпят някой да разгласява публично нелицеприятни обстоятелства и факти около техния живот. Искат да градят имидж за себе си според предварително пълноценно и внимателно изготвен план.

Лъвовете се обиждат много лесно, ако се изкаже забележка за не добре свършена от тях работа - до такава степен, че подобен коментар биха го отнесли към безспорно най-лошото отношение, което са срещали. Обикновено техните идеи, начинания и работа трябва да бъдат приемани силно радушно и с висока оценка от околните.

Те държат и техните близки, роднини, деца да бъдат високо оценявани и поласкавани като най-успелите и най- добрите. Жените Лъв са изключително докачливи относно мнение на околните за техния външен вид. Те не могат да си представят, че може да има друга жена, която да ги засенчва с красота и умения. Същото важи и мъжете от тази зодия. Лъвовете не обичат да ги конкурират в нито един аспект от живота и изглеждат неимоверно суетни и взискателни.

Овенът е също много горделива зодия.

Овните не обичат да падат по гръб, да губят, да се разбере, че не са прави. Ако бъдат уличени в лъжа или липса на качества, се опитват всячески да намерят някакво оправдание за това, което да не се отнася до тях лично. Прехвърлят отговорността за грешките си на другите. При тях е трудно да се изкопчи „извинявай”, „съжалявам”, дори и по всичко да им личи, че съзнават какво са направили.

За Овните не е достатъчно да бъдат дружески поласкани, че блестят и са най-добрите, както това важи за Лъвовете - те искат да се изпълни без възражение техния проект или желание. Не могат да си представят, че друг може да се изяви като водач или да им направи менторски задълбочена критика с чувство за превъзходство.

Особено докачливи и ревниво бранещи себе си и своята чест са в семейни скандали. Те се опитват винаги да наложат своята правота и ако това се осуети по някаква причина, ще запомнят добре какво се е случило и не след дълго, при удобен повод, ще натякват. Това ги прави и доста злопаметни, но само до момента, в който биват признати за прави. След това напомнянията и критиката по другите намаляват.

Лъвовете биха приели по-голяма критика и незачитане в тесния си семеен кръг, отколкото публично, докато Овните са точно обратният пример. На тях им харесва по-скоро зачитането им у дома и сред най-близките, отколкото да си наложат собственото его в службата във всеки момент- там могат да проявят известна отстъпчивост, достатъчно е да не бъде застрашен статутът им на открояващи се водачи.

Най-гордите зодии

Скорпионът може да прояви също голяма гордост, когато забележи, че честта му е накърнена или подиграна.

Той може да приема леки критики, за което му помага все пак аналитичният ум и развита висока интелигентност, но търпението му си има тънък и лесно преодолим предел. Когато забележи, че е мамен и шантажиран, тогава толерантността му мигом изчезва и се заменя от готовност за отмъщение и саморазправа.

Тогава може да обиди противника си с подценяване на неговия труд, личностно значение и др. Така той изглежда високомерен, саркастичен и жлъчен, но това е само отклик на провокация, която не е била премерена и която по същество не е била напълно основателна. Скорпионът може да брани на всяка цена семейната си чест и име, както и да прояви честолюбие по отношение на народностната си принадлежност.

Той, както и Ракът, най-често биха се обидили при лошо отношение към тях, което се базира на етническа принадлежност.

Раците биха се обидили много по-силно, ако се накърни доброто име на тяхното семейство. И двата водни знака трудно приемат ниската оценка, която техните близки биха изразили за всеотдайността и посветеността им към дома и семейството.

Рейтинг

5 29
4 29
3 13
2 10
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (70)

Изпрати
Ivo Simeonov
Ivo Simeonov
19.05.2017 21:52
Ма боли ме куро за све
0
2
МД
МД
04.02.2016 21:39
Много ми са неприятни хората от зодия овен ,тежък характер предполагам.
18
6
Анито бе
Анито бе
30.08.2015 23:06
ПАК ще го кажа Овните са най-злопаметните,най-егоистичните хора са,и така могат да те излъжат,че да ти се вие свят!Аманнн от тези хора,гледат те в очите и те лъжат,използвачи...то нищо хубаво няма в тях,ако могат ще ти изкарат и душата
30
32
Весела
Весела
21.09.2015 19:35
ти пък нищо не знаеш аз съм овен ама не съм лоша извинявай, но не си прав не всички хора койта са със зодия овен са лоши и аз мразя човек който е водолей който само ме лъгал, но и баща ми е водолей.
16
5
maria
maria
12.09.2015 16:21
ГОЛЯМО ДА за коментара ти!

изпатила съм с 4 овена! в тях няма нищо добро!
19
29
София
София
06.06.2015 20:41
За овен не е вярно
18
13
лоли
лоли
30.04.2015 15:18
Зодия скорпион и риби много си допадат пишат несе подманвайте изопщо неси допадат 15години като куче и котка аз съм скорпион идеми даго удавя в сопственатаму вода лицемери доента степен
10
19
Албена
Албена
27.08.2015 08:26
Изобщо не съм съгласна! Лицемери и гадняри до ента степен сте вие Скорпионите! Надути до небето пък без всякакво покритие! Що не вземете да се удавите в собствената си отрова, вместо да тровите другите около вас?!
12
28
loli
loli
30.04.2015 15:04
Ribite sa nay gadnat zodiya izopsto nese interesuvat ot nisto samolyublivi alcni pristasi dori i ne pomridvat za semeystvoto no za cujdi lravyat vsicko
24
20
maria
maria
12.09.2015 16:27
Най-гадната зодия ли? ЯЯ дай пак рибите са толкова грижовни хора!
Сигурна съм,че си шибан овен,или везни! Тея хора нищо не ценят!
Имала ли си работа с риби? я не говори. А колко си неграмотна..... думи,думи нямам на човек езика ще му се счупи докато ти прочете написаното.
11
19
Албена
Албена
18.04.2015 10:08
Мъжът Скорпион е един пундек!!! Автора да ми обясни как точно Скорпиона брани семейната си чест, когато за 24 години брак с такъв индивид не е защитил мен-жена си точно пред никого, а даже обратното - винаги е на страната на другите!!! Това е най-тъпата зодия във всяко едно отношение в целия свят!!!
38
21
razbira4
razbira4
08.03.2015 16:04
za oven i rak i skorpion e vqrno
11
46