Зодиакалните камъни

Зодиакалните камъни

От древни времена представителите на всяка зодия са били закриляни от определен скъпоценен камък, който ги е дарявал със сила и ги е защитавал от зло.

Много хора обаче не знаят кой е най-подходящият камък за зодията им. Така например за Овена е най-подходящ диамантът, тъй като той отразява неговата огнена енергия.

Телецът е закрилян от смарагда, известен още и като емералд. Този красив зелен камък е мощен талисман за хората, родени под знака на Телеца.

Перлите са талисманът на Близнаците. Това е един от най-противоречивите знаци в зодиака, перлите ги даряват с необходимата концентрация и им носят късмет.

Зодиакалните камъни

Ракът е защитен от рубина. Неговата мощ, обагрена в кърваво червено, бди над чувствителните Раци, кара ги да се чувстват независими и сигурни.

Според най-древните вярвания камъкът, който носи щастие на хората, родени под знака на Лъва, е перидот. Той им помага да се справят с всяко предизвикателство.

Сапфирът е най-мощният талисман за Девата. Той помага на Девата да е перфекционист във всяко едно отношение – нещо, към което представителите на този знак винаги се стремят.

Опалът е знакът на Везните, той им помага да са по-сигурни в себе си, когато работят, и ги защитава от лоши мисли. Скорпионът е защитен от топаза, той ги дарява със силата да влияят върху умовете на хората.

Тюркоазът е най-мощният талисман на Стрелеца, той го вади от депресивни състояния и го зарежда с оптимизъм и енергия. Козирогът има мощен талисман и това е гранатът, който го дарява с изтънченост и доброта.

Аметистът е камъкът на Водолея, той му помага да се изправи пред трудностите и да излезе победител от сложни ситуации. Рибите трябва да знаят, че техният най-мощен пазител е аквамаринът. Той се грижи за баланса между реалния свят и измисления свят, в който живеят Рибите.

Виж повече

Рейтинг

5 13
4 13
3 7
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
вики
вики
26.04.2015 00:32
Е ние близнаците винаги сме си супер перличкииииииииииииии !
1
0
фани
фани
24.12.2014 10:39
Не е вярно моят камък е аметист а той е на зодия стрелец и везни а аз съм везни
0
2
Румпелщилскин
Румпелщилскин
18.06.2014 15:10
Драги,драги първо авантюристът е за скорпион, после цитринът е за дева а за рака е карнеол и мн. др.
0
0