Смехът предпазва от болести

Смях

Който се смее по-често, боледува по-рядко, смехът допринася за отпускането на мускулното напрежение и укрепва усвояването на кислород от организма. Да си щастлив, означава да познаваш себе си. Щастието не е случайност. Дайте му шанс. Това са правилата на Екарт фон Хиршхаузен, лекар, шоумен и автор на книги, посветени на щастието. От сцената той достига много повече хора, отколкото преди в кабинета.

Същевременно Хиршхаузен подчертава, че щастието не трябва да се възприема като даденост, то всъщност представлява едно по-изключително състояние, не е правило, предаде Дойче Веле. "80 процента от делника ни са много далеч от екстаза", посочва експертът. "Има хора, които просто са щастливи, те са в хармония с всичко и са доволни от всичко, затова и не допринасят с нищо за напредъка на света. Ако бяхме щастливи през цялото време, щяхме още да сме в пещерите", казва откривателят.

Хиршхаузен има пет тайни за постигането на щастие:

Усмихнато Бебе

Първо: Щастието рядко идва само, затова се погрижи за доброто настроение наоколо. Този, който прави добро на другите, прави същевременно добро на себе си.

Второ: Открий собствения си път - опознай силите и слабостите си, разбери къде наистина си добър и какво ти доставя удоволствие. Бъди готов за промени.

Трето: Щастието не е случайност. Щастливите хора целенасочено осигуряват условията, в които наистина могат да намерят щастието.

Четвърто: Тишината носи щастие. Бъди открит за красотата около теб, намирай по десетина минути на ден, за да се насладиш на тишината.

Пето: Мисли позитивно. Задръж щастието си. Води кратък дневник на щастливите си моменти, всяка вечер по пет бележки за положителното, донесено от деня.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Екарт фон Хиршаузен
Екарт фон Хиршаузен
17.04.2011 10:56
Екарт фон Хиршхаузен, лекар, шоумен и автор на книги, посветени на щастието. Еми, това обяснява тъпото му бращолевене.
0
0
Diana
Diana
19.03.2011 16:54
Това обяснява всичко.
0
0