Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Как да се предпазим от зли очи

Как да се предпазим от зли очи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
763110
Лоши очи

На всеки се случва в един или друг момент от живота да контактува с хора с лош поглед, които умишлено или без да искат да ви нанесат зло, да ви урочасат или да пренесат върху вас своята негативна енергия.

След срещата с подобен човек, най-добре си направете прочистващ ритуал. Ако ви е бил на гости, вземете една свещ и я запалете. Направете три кръгови движения във всеки ъгъл на стаята, където е бил вашия гост. Направете същото и пред входната врата на жилището ви.

Друго средство, което ще ви помогне е да си направите чай от мента или офика. Разредете отварата в 7 литра вода и измийте с нея пода на стаята, където е бил негативния ви гост, най-голямо внимание обърнете на антрето и там забършете най-добре.

Ако предварително знаете, че ви предстои среща с неприятен за вас човек, предприемете мерки за самозащита. Седнете със събрани крака и ръце и мислено създайте около себе си непробиваема стена срещу негативни влияния и лоши очи. Бъдете спокойни и вярвате в своите вътрешни сили.

След среща с човекът с лош поглед, който може да ви урочаса прибегнете към най-изпитаното средство – водата. Тя има силно очистващо действие. Вземете си душ с колко се може по-студена струя вода.

Планински кристал срещу зли очи

От зли очи могат да ви предпазят брилянт или планински кристал. Носете със себе си остър предмет като брошка, някаква остра закопчалка или забодете в подгъва си карфица.

Хубаво е да си носите синапово или житно зърно. Сложете го в джоба си или си го зашийте в подгъва. Сменяйте зърното на около месец, изхвърляйте старото във вода.

Пазете се, защото когато някой е урочасан от зли очи, той може да се разболее и да му се струпат куп нещастия. Бъдете внимателни с хората, за които знаете, че имат такива очи. Най-често сините и зелени очи са спрягани за лоши. Избягвайте и хора с две различни по цвят очи, твърде вдлъбнати или с различна големина очи.

Носете в себе си амулети с форма на око на жаба, сини мъниста, нещо, което наподобява ирис или червен конец.

Червеният конец се смята според фъншуй за мощен енергиен предмет - един от най-силните за защита от уроки и лоши очи. Предпазва от зли духове, привлича късмета и дори може да изгради невидима защита около собственика и да го предпази от завист и лоши помисли.

Отдавна се знае, че солта предпазва от отрицателна енергия и поради това се използва в ритуали. За предпазване от лоши очи си направете малки пликчета от естествени материали и сипете в тях лъжичка сол. Разпръснете торбичките на различни места - в колата, в чекмеджето на бюрото, в чантата, в кухнята. За разлика от много други амулети, солта може да се използва в комбинация с други талисмани за защита без да намали своето действие.

Кръстът е универсален амулет, който предпазва не само от зли очи, но и от всякакво зло. Той обаче може да помогне само на вярващ човек. Не бива да се приема за поредната висулка, а за нещо много лично и стойностно. Кръстчето трябва да се носи само от един човек, не бива да се преотстъпва и заменя. Няма значение от какъв материал е направено, но е хубаво да се освети в църква.

Сребърните бижута са отлично средство за предпазване от уроки и зли очи. Характерно за среброто е, че има свойството да блокира всяка една външна негативна енергия. Макар и толкова силен амулет, със среброто трябва да се внимава, тъй като не е съвместимо с други благородни метали. Комбинацията му със злато е абсолютно забранена, защото не просто не предпазва от лоши очи, а дори образува сериозен енергиен дисбаланс, който може да се отрази много зле на собственика.

От дълги години се вярва, че безопасната игла е изключително мощен амулет не само срещу зли очи, но и срещу тежки проклятия. За да е още по-силно действието й, най-добре е да се освети в църква. Безопасната игла може да предпазва, но само ако е забодена върху дреха. Не е нужно да се носи в домашни условия, а само когато се излиза навън или предстои среща с негативни хора.

Студен душ срещу зли очи

След среща с неприятен човек, който ви е бил на гости у дома, се препоръчва пречистване с помощта на свещ. Вземете една свещ и направете по три кръга във всеки ъгъл на стаята. Същият ритуал се прави и на входната врата, за да се премахне всякаква остатъчна енергия.

Изберете някой от горепосочените амулети срещу зли очи и го носете винаги със себе си. Само той обаче не е достатъчен да ви предпази от негативизма наоколо. Опитвайте се да бъдете усмихнати и позитивни дори и в тежките ситуации, не обръщайте внимание на малките ежедневни спънки и прехвърлете съзнанието си на ниво, в което не се впечатлявате от всяка казана дума.

Когато се прибирате мийте очите си и се освобождавайте от натрупаното напрежение през деня чрез релаксация, медитиране и приятни занимания в компанията на любими хора. Ако се усещате много отпаднали, вземете душ. Водата има пречистващи свойства, отмива всичко неприятно и лошо, премахва главоболие и напрежение. Колкото по-студена е водата, толкова лековитото й действие е по-силно. Разбира се, не си причинявайте дискомфорт и не си вземайте леден душ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
смехория
смехория
07.04.2014 12:56
Нищо подобно, най-лоши са кафявите очи. Колкото по-тъмни, толкова по-зловещи и пълни с негативна енергия. Сетете се за всички свои врагове - със сигурност почти всички са с тъмни очи. Не случайно циганските клетви хващат лесно - те са с тъмни очи.
13
3
Красен
Красен
07.04.2014 12:53
Противно на схващанията на Балканите, на мен най-зле ми влияят хората с тъмни очи. Аз също съм с тъмни очи, обаче от светлооките получавам добри енергии като цяло, а от някои тъмнооки ми става зле само като ме погледнат и затова избягвам тъмнооките.
8
2
barona
barona
14.05.2013 09:09
Всичко написано е истина!!!
3
1
aleksandar
aleksandar
02.05.2013 12:36
моят цвят на очите се сменя ту син ту зелен,а в повечето случаи в контакт с хората, които споделят с мен проблеми после се чуствам много отпаднал.
7
1
Анонимен
Анонимен
16.04.2013 03:16
Носете тъмни очила, но от най- тъмните, през които да не ви се виждат очите.
Не говорете много за себе си, дори и да ви разпитват. Никакво доверие на енергийни вампири!
Не забравяйте да носите в себе си винаги талисман, който наистина ви защитава.
6
2
angel4e
angel4e
25.01.2013 14:49
Аз съм със сини очи и много често ме урочасват.,имаше и случай в който главата ми от болки имах чувството ,че ще експлодира,но ми дадоха да се измия с вода и изведнъж толкова ми се доспа-веднага затворих очи и на събуждане ми нямаше нищо!
4
1
аз
аз
04.11.2012 01:17
работя точно при такъв човек,но немога да напусна работата.постоянно се чувствам зле,отслабнах,правих какво ли не.ще опитам и с житено зрънце.дано помогнне.
3
2
Did
Did
05.03.2012 08:32
Никой не може да накара хората да вярват ... то им се случват а те се чудят после от къде и дошло ; )
2
4