sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Спиритизмът – все по-опасен

Спиритизмът – все по-опасен

Спиритизмът – все по-опасен

Напоследък спиритизмът се разпространява все повече и масовото му явление вече приема заплашителен характер. Спиритизмът може сериозно да навреди на психиката.

Спиритизмът може да доведе до отваряне на външноклетъчната информационна структура на човека под въздействието на структурата на така наречения контрагент, като в ролята на контрагент могат да се въплътят както живи хора, така и починали.

Някои от живите контрагенти могат да влияят на подсъзнателно ниво на хората дори от големи разстояния. Хората, които съзнателно провеждат спиритични сеанси, постепенно губят способността си да оценяват трезво получената информация.

Така те се превръщат в бездушни роботи, които изпълняват, без да се замислят, всяко указание. Това често завършва с трагедия като убийство или самоубийство.

Спиритизмът – все по-опасен

Първият спиритист на планетата, цар Саул, е известен и като първият самоубиец. Но първата жертва на съврементите спиритични сеанси е американката Алмира Безели.

През 1851 година тя била съдена за убийството на малкия си брат. Тя контактувала с дух, който чрез почукване й заповядал да убие малкия си брат.

В Европа в началото на двадесети век са много чести случаите на самоубийство след спиритически сеанс. През 1911 няколко студенти на московския университет се опитали да се отровят след спиритически сеанс.

Под влияние на духовете, с които контактуват, много хора изпадат в депресивни състояния и вършат неща, които в нормално състояние не биха направили.

Един от най-ужасяващите примери на въздействие на духове след спиритически сеанс е през 1991 година в Русия – тогава четирима ученици на 14 години убили своя съученичка и събрали кръвта й, за да я изпият.

Оказало се, че момчетата от няколко месеца водели разговори с духове и те им заповядали да извършат убийството, ако искат да продъложат контакта си с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
уиджа
уиджа
17.07.2012 15:14
Здравей trfv_trfv,
Никъде няма да намериш „компетентно мнение” за този род приспособления.
Има информации за това датиращи от средновековието, когато членове на църквата са използвали тези дъски за да изпитват обсебени от духове хора в психиатрични болници за информация относно демона в тях, за да го изгонят/трябва да се знае името/.
Разбира се резултатите са били ужасяващи, защото без да гледат в дъската болните хора пишели ругатни и всевъзможни ужасии.
В последствие, както и до сега, има хора които използват дъската за занимания, като контакта в повечето случай е плод на болната им фантазия, НО ако такъв някак си бъде осъществен, а това макар и много малко вероятно е ВЪЗМОЖНО, почти във всички случай в движещия предмета по дъската ще се всели нечист дух и ще използва гостоприемника си за да му навреди, като го накара да загърби Бога и да служи на Дявола или ако не успее поне да го доведе до самоубийство, което също е непоправим грях.
Стремежът към окултното е нормален човешки стремеж за духовно обогатяване, но лично аз бих препоръчал многовековния опит и информация, която се предоставя от Българската Православна църква, чрез нейните Патриарси през вековете, а не разговор в тъмното с незнайно кого и защо.
1
0
Кристиян
Кристиян
16.05.2012 15:53
Аз се занимавам с окултизъм изучавам го,също и магии.
Заинтригувах се от спиритическите дъски (УИДЖА),дори си и направих,но тъй като със спиритизма не съм много на ясно,проучих във форумите информация и тя беше негативна спрямо ползването на такава дъска.А и дори са го пуснали като,и в някои страни е била забранена.
бих искал да получа кратко,но компетентно мнение за (УИДЖА).
Благодаря ви предварително!!!
0
0
saskia
saskia
15.02.2015 20:25
Ouidja e opasno zashtoto nyamash Krust,vsi4ko moje da dojde
2
0