sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вещаят ли падащите птици апокалипсис

Вещаят ли падащите птици апокалипсис

Вещаят ли падащите птици апокалипсис

В последно време зачестиха случаите на падащи от небето мъртви птици. Най-черногледите свързват този процес с Апокалипсис, още повече, че наближава датата 21 декември 2012 г.

Причините за тези явления са необикновени, но не и апокалиптични, смятат експерти. Какво може да убие птиците по време на полет?

Бури, град или светкавици са сред причините, които могатда доведат до дъжд от падащи птици. Експертите обясняват, че торнадо или циклон лесно засмукват жаби и мелки рибки, които след това валят от небето.

Бури, засмукали малки същества, са причината за валеж на дребни рибки далече от морето в Австралия през 2010 година и за град от жаби в Сърбия през 2005.

Причини могат да бъдат не само природни, но и от предизвикани от човек. Например фойерверки, високоволтови кабели или сблъсъци с машини, също могат да предизвикат смъртта на летящите същества.

"Науката полага усилия да обясни тези явления. Те са примери за изненадите, които природата все още поднася", каза Ник Нътел от американска организация, която настоява за спешно разследване на необяснимите смъртни случаи при животните.

Съвременни заплахи като замърсяването и климатичните изменения може би допринасят за повишаване на стреса сред дивите същества.

Преди няколко месеца шведските власти разследваха смъртта на около 100 чавки, паднали на улицата във Фалкьопинг.

"Направихме аутопсия на 5 от тях и открихме вътрешни кръвоизливи, но без външни наранявания", казва Мариане Елвандер от Националния ветеринарен институт на Швеция.

Вещаят ли падащите птици апокалипсис

Тя подчерта, че причината за измирането не е болест от типа на птичия грип - главно опасение в такива случаи. Между хипотезите е сблъскване на ниско летящото ято с камион.

В Бийби, Арканзас, има вероятност фойерверките за местен празник да са причинили ужас сред птиците, които са летели безразборно, блъскайки се в къщи и дървета. Косовете се тълпят в големи количества и имат лошо зрение през нощта.

Според Петер Бьокман от Норвежкия музей по естествена история случаите на масова смърт на птици не са непознати, но обикновено не привличат интереса, защото стават над моретата или в селски райони далеч от градските зони.

Много от птиците загиват именно през зимата, когато храната е оскъдна.

Черните прогнози, че дъждовете от падащи птици вещаят апокалипсис, идват най-вече от по-религиозните американци.

Те свързват събитията с пророчествата за напаст от жаби и скакалци в Библията.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
??/
??/
13.04.2013 12:06
апокалипсиса е в душите ни!докато не променим ценостната си система тоѝ ще вилнее,и не птиците а живота ще затрием!!!!!
0
0
Кардиологията на доцент Миро Георгиев
Кардиологията на доцент Миро Георгиев
05.12.2011 21:02
Птиците умират заради отровите който НАТО пръскат с частните си самолети.
0
0
mimo
mimo
05.12.2011 19:58
Защо гугутките изчезнаха,преди години бяха много.
0
0
анонимен
анонимен
05.12.2011 14:21
стига правихте реклами на филмите за 2012 година хората психясаха, плашите и малките деца. Няма да има апокалипсис птиците и рибите умряха защото бяха облъчени със силна радиация която ги уби
0
0