Духовете съществуват, твърдят някои учени

Духовете съществуват, твърдят някои учени

Енергията и духа на човека не умират заедно с физическото му тяло. До този извод стига самият Айнщайн. Ученият, който променя представите за заобикалящия ни свят вярва, че след смъртта, от човека остава неговата енергия. Тази енергия всъщност е душата.

Духовете, привиденията и призраците представляват изображение без носител, най-често олицетворяващи душата на починал човек. Духът или духовете не се въздействат от физичните закони. Това е и причината за възможността на духовете да се телепортират. Обикновено призраците могат да преминават без затруднение през предмети.

Други версии за произхода на духовете се позовават на схващането, че духът и тялото заедно съставят нашата същност. Когато тялото престане да функционира, духът преминава на друго ниво на съзнанието. А призраците са просто неспокойни духове, чието преминаване в следващия свят не е било успешно поради една или друга причина. Уникално свойство на духовете е, че те могат да се материализират и дематериализират. Много хора твърдят, че присъствието на духове понижава температурата в помещението. „Благодарение” на тях се предизвикват нарушения в работата на електрически уреди.

Духовете съществуват, твърдят някои учени

Великият учен, създал Теорията на относителността, някога е твърдял, че пространството около нас е наситено с невидима за простото око субстанция, наречена етер. Според законите на физиката етерът заема по-фино ниво на организация на материята. Всяко материално тяло, съставено от молекули и атоми, може да се разгради чак до съставящия ги физически етер, като при това се отделя енергия, значително по-голяма от ядрената или термоядрената. Тълкованията на някои от съвременните учени са, че „етер” представлява освободената енергия след смъртта на човека. Тези техни теории противоречат на официалното становище на научното съсловие, според което духовете не съществуват, а обясненията за тях са свързани с привидения като халюцинации. За сега единствено изследователите, изолирани в периферията на научните кръгове, правят опити да измерят достоверността на загадъчните явления.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
блиоки
блиоки
30.08.2014 09:06
Почти на всеки му се е случвало нещо странно. Ще ви разкажа и аз една случка,която потвърди само вярата ми в нещото след смъртта.Дядо почина април 2013 много тежко беше особенно за майка ми с която имаха силна връзка. За годината на дядо майка и баба подготвяха паметник на гроба както повечето хора правят.В момента в който майка ми се уговаря с майстора , че не иска нищо натруфено никакви вградени цветя а семпъл и обикновен мрамор телефона и звъни.Обажда се нейна приятелка която е на другия край на страната и няма идея майка ми какво прави в този момент, та тази приятелка и казва , че дядо ми и се появил и помолил да не слагат вградени цветя и да не е голям паметника.Всички сме нормално вярващи в моето семейство, но този случай ни доказа, че има и друг свят.
6
0
аз
аз
27.05.2014 19:48
значи според мен духове съществуват
а тези които не вярват в духове се басирам че не вярват и в извънземни
4
0
Георги
Георги
02.05.2014 17:00
Ина,имаш още много да четеш и преживееш преди да спреш да пускаш тъпи и неуместни коментари :)Айнщайн нямаше да е велик учен и нямаше да му знаем името, ако е имал традиционно мислене.Прочети малко повече за него.
Сега искам да споделя едно свое преживяване.Преди 3 - 4 години заведох майка ми на село по работа и започнах да отключвам къщата и стайте. Оказа се, че нямам ключ от стаята в която щеше да нощува тя.Бравата беше от онези старите , които от вътре имат палче за избутване на резето, но отвън се отключва само с ключ. След, като нито един от наличните ключове не влезе в отвора, реших да си направя шперц от пирон.Намерих един в гаража и се върнах да пробвам дали ще влезе в горната дупка на ключалката. Оказа се, че е по дебел и влиза само върха му.Междувременно докато пъхах с лявата ръка пирона, с дясната държех дръжката на вратата, неволно я натиснах и вратата се отвори.(Преди това я бях натискал поне десет пъти , даже и с рамо бях бутал евентуално да изкъртя резето.)Шока беше в това,че резето беше извадено докрай, а насрещника си беше на мястото и беше непоклатим. В следващия миг майка ми, която беше седнала на верандата извика и аз изскочих при нея.Гледаше втренчено в портата на двора. Погледнах и аз натам и видях за миг безплътен силует на жена със забрадка, която бързо излезе през портата и изчезна зад оградата.Майка ми промълви "Видя ли това?!" "Баба"отговорих аз(а тя бе починала преди 20 години). Влязох вътре и започнах да експериментирам с бравата.Опитах да я затворя, така, както я бях отворил с извадено резе - не стана. Натисках много пъти дръжката дали няма да се дръпне резето в някакъв момент - пак не. Бутах насрещника - беше железен и непоклатим,а резето влиза около 30 мм в него. Аз съм човек техничар, със средно и висше техническо образование и обикновено не търпя да нямам логическо и материално обяснение на едно такова явление.Уви по никакъв начин не успях да открия "разумен" отговор.
Така и си остана за мен тази случка - пълна мистика!
5
0
Ина
Ина
24.04.2014 18:37
А и не говорете глупости. Айнщайн... Малко вероятно такъв велик учен да говори такива измияльотини ;)
1
4
31043
31043
08.08.2014 03:02
Първо - се научи да пишеш. Второ - Айнщайн е бил учен със свой, собствен метод на разсъждение. Трето - Ако учените бяха смешни, противни, както ти се изрази щеше ли да си развяваш байрака пред компютърното устройство? Покажи малко уважение към хората, които се опитват да стигнат до рационално заключение. Не разсъждавай, като някакво 15 годишно дете, ако действително не си такова :)
6
0
Ина Грийн
Ина Грийн
24.04.2014 18:31
Те учените кв'о ли не почнаха да твърдят :D :D Вече стават смешни и противни ;)
0
3
MonnyMonsterr
MonnyMonsterr
19.01.2014 22:51
И според мен също е вярно. Наивно е да смятаме, че всичко, което съществува е само и единствено материалното. Има толкова много необясними неща. Дори учените правят опити да докажат съществуването на душата, но това е друг въпрос относно друга статия.
2
0
фТервел
фТервел
17.01.2016 17:02
Учените доказаха, че триизмерната реалност (материалният свят, материята) е илюзия, холограма.
0
0
Йони
Йони
02.10.2012 02:13
аз вярвам но малко е страховито
4
0
Нонка Андреева
Нонка Андреева
09.08.2012 13:25
аз,съм обикновен човек и не съм на ти с тази материя.На мен ми се е случвало преди време да сънувам починалия си свекър,че е жив и че свекърва ми е починала и както се прави на четиридесетте се приготвят дарове и аз без да знам въобще какво е купила свекърва ми за тази цел,му казах да отиде на етажа където живеят те да отвори на свекървата сандъка и да донесе даровете.Даровете бяха хавлиени кърпи.Той ми каза кой кърпи на кого да се дадат.Споделих с моята майка и тя ми каза да не казвам на свекървата че съм я сънувала умряла,а само какво е поръчал свекъра за хавлиите.Но каква беше моята изненада когато свекървата ги изнесе и аз ги видях така подредени както в съня.
0
0