Ако хората не остаряваха

Ако хората не остаряваха

Поп-иконата Принц отбеляза петдесет и третия си рожден ден през тази година, но явно гените на певеца са програмирани така, че той да не може да остарее визуално.

Явно е, че човешкият вид еволюира, за да достигне зрелост, за която е отговорна цяла група от гени. Смята се, че един ден специалистите в областта на геронтологията ще намерят начин да отдалечат старостта.

Според специалистите борбата със старостта може да бъде спечелена с помощта на научния прогрес. С времето медицинските процедури могат да забавят процеса на стареене с десетки години.

Това няма да е безсмъртие в чистия му вид, тъй като хората ще останат изложени на опасността от случайна или преднамерена смърт, но това ще промени целия свят.

Ако хората не остаряваха

Благодарение на развиващите се технологии по изобразяване на мозъка и постепенното разбиране от учените на човешкия разум хората могат да се преборят с неврологични и психологични проблеми, които поразяват мозъка в процеса на стареене.

Смята се, че през 2020 година ще има възможност компютърните модели да диагностицират емоционалното ни състояние. В момента текат експерименти по препрограмиране на кожни клетки, които да поемат функцията на клетки на главния мозък.

Така може да се стигне дотам, че двестагодишните ни потомци да имат мозък и тяло на тридесетгодишни. Ако подмладяващите процедури станат достъпни за всички, то светът ще е същият, но няма да се отделя време и енергия за грижа за болните и стари хора.

Населението на планетата ще нарасне, но хората ще продължат да умират от нещастни случаи, убийства и самоубийства. Вероятно в началото дългият живот ще е привилегия на богатите.

Според психолозите обаче това ще се отрази зле на отношенията между хората. Едва ли има брак, който да може да съществува над сто години. Смята се, че от живота на хората ще изчезне мотивацията.

Но от друга страна, контрапункт на това е поп-звездата Принц. Досега той е посветил вечната си младост на това, че е създал двадесет и пет албума, деветдесет и един сингъла, сто тридесет и шест музикални клипа и три филма. Какво ли още ще направи през следващите петдесет и три години?

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 17:44
Нямам нищо против хората да остават млади, но ако в продължение на няколкостотин години хората само си заменят органите, в много кратък предиод Земята ще бъде много повече от пренаселена (защото тя и сега е пренаселена).
0
0
сашкоо
сашкоо
19.11.2013 05:48
глупости и от вън да си млад нали кости сичко се износва от болки сичко живо ще осакатее пък езак ти за външната младост пишат си ги е така без да мислят
0
0
:)
:)
26.04.2013 15:32
Аз лично смятам че би било много добре :)Планетата е толкова голяма има толкова много неща които не може да види човек защото живота е прекалено кратък... ако животът се удължи според мен няма да възникне пренаселване тъй като хората ще отложат момента на възпроизводство радвайки се на безгрижието си... С двете ръце за :) на мен и 500 години ще са ми малко :)
1
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
05.11.2012 21:40
Нищо друго не ми остава освен да кажа:,,Ще види ме!,,
0
0
broki
broki
20.09.2011 20:34
Вие сте луди, извинявайте, ама си е друго
да имаш всичкото време на света, никой няма да бърза. Не знам какво ще стане, ако е така, но нито пък вие, ама FOREVER YOUNG
е най-доброто, което можете да получите.
0
0
Философа
Философа
18.09.2011 12:01
А, моля Ви се! Не ми са умира, щото ме е страх от Онова след Смъртта! Обаче не е редно да живеем толкова. Най-добре е човек да умре когато все още има да направи нещо, а не когато не вижда смисъл.
0
0
?
?
17.09.2011 23:55
С удоволствие бих умрял по- млад или пък когато ми е писано в крайна сметка.
0
0
никой
никой
16.09.2011 15:35
Защо ?
0
0