sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Слабостите на гениите

Слабостите на гениите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Слабостите на гениите
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ако се вземат предвид някои нестандартни и обикновени несъвършенства на великите хора, става ясно, че гениите са точно такива, както и всички останали.

Алберт Айнщайн, който е автор на теорията на относителността, бил голям любител на изневерите. Втората му съпруга била неговата братовчедка. Той поддържал с нея връзка пет години и едва след това взел решение за развод с жена си.

Чарлз Дарвин, бащата на теорията за еволюцията, дълго време не искал да се жени, защото смятал, че ергенът в много отношения е по-добре от женения мъж.

Дарвин направил списък с всички плюсове и минуси на брака и изказал твърдението, че да имаш жена е по-добре, отколкото да имаш куче, но си е загуба на време. Скоро след съставянето на списъка той се оженил.

Ричард Файнман, нобелов лауреат по физика, който участвал в разработването на ядрената бомба, почти всеки ден посещавал стриптийз-бар, който се намирал до дома му.

Това било любимото му място за работа. Когато си почивал, той наблюдавал голите танцьорки. Третата му жена, с която живеел по това време, нямала нищо против работното му място.

Зигмунд Фройд, който в многобройните си научни трудове разкрива психологията от гледна точка на несъзнателното, често спорел с приятелите си и дори се биел с тях заради убедеността си, че е всемогъщ.

Мария Кюри, която открила радиоктивноста, мразела къщната работа. Затова в дома, в който живеела със съпруга си, нямало почти никакви мебели.

Пол Ердос, един от гениалните математици на двадесети век, чиито трудове са залегнали в основата на информатиката, никога не купувал нищо. Той смятал, че винаги ще се намерят добри приятели, които ще му купят дрехи и храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
radst
radst
01.01.2014 10:29
Странно и аз мразя къщната работа не искам да се женя и често се бия.Обичам друг да ми пазарува.Дали не съм гениална.
3
0
Емануела
Емануела
21.10.2011 14:04
Всеки със странностите си.
Уви, съвършени хора няма.
1
0