sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тюркоазът пази от удавяне

Тюркоазът пази от удавяне

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k973
Тюркоазът пази от удавяне
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Тюркоазът се е добивал от древни времена в Персия, пустините на Синай и в част от Нубийската пустиня, както и в Северна Америка и Мексико. Древните индианци са правели ритуални маски с помощта на малки парченца тюркоаз.

Легендите за тюркоаза са записани в древни мюсюлмански хроники. Този камък, според древните, е имал силата да лекува и да носи късмет на този, който го носи близо до тялото си.

Още преди около хиляда години свойствата му са описани в труда „Съкровищница на лекарствата”, създаден от Матлаул Улум Уа Маджа Ул Фунум.

Според вярванията тюркоазът, който се носи във вид на медальон, укрепва сърцето и отстранява всички страхове. Той дарява победа над враговете и пази от удавяне.

Тюркоазът пази от удавяне

Ако върху клепачите се поставят за малко парченца тюркоаз и престоят около час, зрението се подобрява значително. Тюркоазът предпазва от змии и скорпиони.

Ако рано сутрин се вглеждате в парче тюркоаз, това ще ви зареди с положителна енергия за целия ден. Ако имате в себе си тюркоаз, докато виждате новата луна, това предвещава щастие през следващия месец.

Смята се, че тюркоазът може да е млад и зрял, както и да губи цвета си. От въздействието на горещи мазнини, сапун и влага тюркоазът губи цвета си, става зеленикав и се разпада.

Това е вярно, тъй като тюркоазът е много неустойчиво химично съединение. Той лесно попива различни вещества и под въздействие на мазнини или влага губи небесния си цвят.

Ако носите в джоба си тюркоаз, това ще ви предпази от мними вероломни приятели, а ако го използвате като пръстен, той ще ви носи късмет в любовта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати