Силата на мълчанието

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k982
Силата на мълчанието
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Бъбривостта постепенно се превръща в нов вид болест, защото става все по-разпространено явление. Хората хабят напразно енергията си, която е необходима за енергийната обмяна с различните нива на Вселената.

В древните писания диханието се нарича прана – живот. Дишането е веригата, която съединява тялото със сърцето и душата. Когато душата напуска тялото, то вече не може да се използва.

Говоренето е нарушаване на дишането. Когато човек говори, той диша повече от нормалното. Още от първия миг на появяването ни на бял свят е ясно колко вдишвания ни е писано да живеем, но ние не го знаем.

Трябва да внимавате, защото всяка дума, която изричате, има собствена тежест. В Индия от древни времена е имало мистици, които наричали себе си муни.

Те никога не разговаряли с никого и живеели много повече от останалите хора и според преданията им възрастта им понякога надхвърляла триста години.

Когато не говорим, дишането ни е нормално, то не се прекъсва. В наше време разговорите означават толкова много за нас, че ако останем и за миг сами, хващаме телефона, за да си приказваме с приятели.

Много хора говорят сами със себе си, ако наоколо няма никой. Те просто не знаят, че мълчанието е отпускане на ума и на тялото, то е вдъхновяващо и има лечебна сила.

Ден на тишината

Най-много глупости, които вършим, се случват по време на разговор. Ние често обиждаме някого, като говорим прекалено много. Постоянно предупреждаваме близките си за евентуални опасности и дори се радваме, ако предупрежденията ни се окажат верни.

След тишината на речта идва и тишината на мислите. Понякога човек мълчи, но мислите му направо скачат нагоре-надолу в главата му. Трябва да се концентрирате само върху една мисъл, за да изгоните останалите.

Когато и мислите се успокоят, идва тишината на чувствата. Може нищо да не казваме на определен човек, но ако в сърцето си го презираме, той ще го чувства.

На 11 септември пък в САЩ отбелязват Деня на тишината. Днес може да отстъпите от приказливите срещи и да се усамотите с мислите си. Някой хора дори си слагат табела: Днес ще прекарам ден в мълчание, за да се предпазят от разговори с колегите си на работа.

Опитайте се да говорите най-вече тогава, когато разговорът ви може да донесе някаква полза на околните. Избягвайте разговори, които водите само за да убиете времето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 7
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
чат
чат
02.05.2013 23:55
за това е измислен чата, комуникация чрез писане, супер е
5
0
Красимир
Красимир
11.12.2012 10:11
Нека си говорим,но да не прекаляваме.
5
0
мишо
мишо
03.07.2012 21:54
Абсолютна истина.Един велик философ е казал, че винаги е съжалявал, когато е говорил дълго, но никога, когато е мълчал.Но все пак човекът е комуникативно същество и чрез разговорите, не само контактува, но и намира отговори на собствените си възгледи.Разбира дали е прав или не.В школата на Питагор са приемали млади момчета, които с години не са разговаряли с никого, въпреки иронията на околните.Така са добивали мъдрост.Но нека си говорим, защото на "оня" свят няма разговори.Бъдете живи и здрави.
9
0