Психогеометричен тест

Психогеометричен тест

Авторът на метода Психогеометричен тест е Сюзън Делинджър, специалист по подготовка на управленски кадри. С помощта на този бърз тест можете да разберете какъв тип личност сте.

Нарисувайте на една линия няколко геометрични фигури, като започнете с квадрат, следва го триъгълник, правоъгълник, кръг и гигантска буква Z.

Разгледайте добре фигурите и ги номерирайте по реда, по който ги предпочитате. Фигурата, която сте избрали първа, е тази, по която могат да бъдат определени вашите доминиращи черти.

Следващите четири фигури показват какво е поведението ви, като последната фигура сочи формата на човека, с когото ще ви е трудно да работите.

Квадратът издава неуморен труженик, който е трудолюбив, може да доведе нещата докрай и е висококачествен специалист в своята област.

Тези хора са внимателни към детайлите, обичат реда и организираността.

Триъгълникът символизира лидер. Този човек се концентрира напълно по пътя към основната цел. Това е силен и енергичен човек, който бързо анализира ситуацията. Типичен кариерист.

Правоъгълникът издава неувереност и неудовлетвореност от живота. Това е човек, който търси промяна. Постъпките на такъв човек са непредсказуеми.

Кръгът е символ на хармония. Този човек е идеален комуникатор. Роден психолог, но е слаб ръководител, когато става въпрос за бизнес. Нерешителен, предпочита компромис в името на мира.

Буквата Z избират творчески личности, които мислят интуитивно. Те се дразнят от фиксираните задължения и строгия режим на работа.

Това са генератори на креативни идеи и нови методи на работа. Те са идеалисти, защото са непрактични и наивни. Лесно отстъпват при спор.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 6
3 7
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Х
Х
26.08.2011 16:02
Достатъчно ли е ?
0
0
iliqn
iliqn
21.08.2011 13:05
Тъпо е. Аз много вярвам на такива неща, но точно това не е вярно.
0
0
TANIA KOLEVA
TANIA KOLEVA
20.08.2011 23:02
Hевероятно, харесвам.
0
0
Александър
Александър
17.08.2011 15:32
Колко истина има ..
0
0