Как да изглеждате уверени

Как да изглеждате уверени

Тялото ни понякога може да издаде емоциите ни, които се опитваме да скрием. Езикът на тялото може да разкрие на събеседника ни това, което не искаме да разбере.

Какво трябва да направите, за да изглеждате уверени в очите на събеседника си? Усмихвайте се. Това е най-важно. Усмихнатият човек е не само щастлив и доволен, но и уверен, той не се страхува от света и се чувства комфортно.

Изправете раменете си. Увереният човек не се прегърбва, не влачи краката си и винаги е гордо изправен. Достатъчно е да изправите гърба и раменете си, за да излъчвате сила.

Гледайте събеседника си в очите. Увереният човек няма какво да крие. Той не гледа в пода и не крие очите си, може да издържи спокойно погледа на другия. По време на разговор, ако гледате събеседника си в очите, това е знак, че сте искрени и сте уверени в думите си.

Как да изглеждате уверени

Извадете ръцете си от джобовете. Не крийте ръцете си зад гърба си или в джобовете. Това е знак, че криете нещо. Отпуснете ръцете си. Ако седите, сложете ръцете си върху коленете си или върху масата.

Винаги следете да сте добре облечени, без петна и смачкани дрехи. Отделяйте достатъчно внимание на външността си, защото мазната коса не предразполага никого.

Излъчвайте спокойствие. Не люлейте краката си, не жестикулирайте прекалено активно, защото тези движения правят много лошо впечатление. Освен това показват, че сте изнервени.

Не кръстосвайте ръцете си пред гърдите. Това винаги се възприема като защитна поза. По този начин демонстрирате, че не искате да общувате с никого.

Избягвайте да правите компенсаторни движения – не въртете нищо в ръцете си, не оправяйте постоянно косата си, защото това сигнализира за вашата неувереност.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 5
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати