Граф Сен Жермен бил безсмъртен

Стар потънал кораб

Около граф Сен Жермен винаги е витаела мистерия. Животът му е бил белязан от какви ли не тайни и загадки. Неотдавна известната френска журналистка Ивон Дюмолие написа книга за легендарния граф.

Преди много години на земята живеел човек, който заявявал, че се е родил преди няколко хилядолетия и е свидетел на много исторически събития, че е другарувал със самия Исус Христос.

Този човек е именно град Сен Жермен, за който Волтер често казвал: "Той е мъжът, който знае всичко и никога не умира".

Според неофициални данни Сен Жермен се родил през 1696 година и умрял през 1784 г. Обаче годината на смъртта му е спорна. През 1785 година в Париж била организирана среща на масони и тайнственият мъж бил в списъка на участниците. Слухове твърдят, че в края на юли 1786 г. той се срещнал в Санкт Петербург с Екатерина ІІ.

В средата на 1788 година пък френският посланик във Венеция го засякъл на площад "Сан Марко". Аристократката мадам Дьо Жанлис се кълняла, че през 1821 г. се натъкнала на графа във Виена.

В края на ХІХ век Сен Жермен уведомил под секрет своя приятел: "Възнамерявам да изчезна от Европа. Ще отида на специално място, за да си помина. Ще ме видите отново точно след 85 години".

Всички познати на невероятния французин били единодушни, че времето го щади и той изглежда вечно млад, привличал жените като магнит.

Самоличността на загадъчния мъж е забулена в тайна. Смята се, че бил извънбрачно дете на испанската кралица Мария. Според друга хипотеза е първородният син на княз Ракоци, оглавил въстанието на унгарците срещу Хабсбургите.

Библейски сказания

Легендите разказват, че Сен Жермен владеел перфектно 30 чужди езика. Енциклопедия "Британика" го представя като знаменит авантюрист, обирал за броени минути добре охранявани банки, приватизирал умело уникални бижута на безчет любовници, демонстрирал изключителни познания по математика, физика, химия и биология.

Графът без особени усилия се телепортирал в бъдещето и обяснявал на приятелите, че там, където бил, хората си придвижвали с влакове, кораби и самолети. Мнозина го смятали за луд. Описвал странни за онези времена летящи метални птици, вагонетки, движещи се по железни пръти, огромни лодки, порещи водите на моретата и океаните.

Космос

Митичният французин шашкал събеседниците си с картини, изобразяващи небе, предмети с формата на чини, които се реят в него, странни същества, облечени в блестящи чудновати дрехи.

Според посветени в житейската му мисия, графът бил пратеник на тайна групировка, съществуваща от векове, която управлявала света. Няколко пъти той споменавал, че го командва особено висша сила.

Негови последователи твърдели, че след смъртта си се превърнал в светлинен лъч. Други пък разказват, че тленното му тяло се разложило на миниатюрни частици, които се разсеяли в Космоса.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати