Вещицата Бел - полтъргайст или дух на индианка
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вещицата Бел - полтъргайст или дух на индианка

Вещицата Бел - полтъргайст или дух на индианка

Вещицата Бел - полтъргайст или дух на индианка

В началото на ХІХ век в САЩ се появило едно от най-известните привидения - на злобната вещица Бел. Историята започнала през 1817 година.

Малкият Ричард, озъртайки се изплашено, казал на баща си Джон Бел, заможен плантатор от Тенеси: "Татко, под прозореца отново ходи някой".

Бащата взел брадва и излязъл на двора - за пореден път се опитвал да хване негодника, който от няколко нощи плашел сина му.

Но навън нямало никого, а и слугите се кълнели, че не са виждали непознати наоколо. Обаче странните шумове из къщата и двора безпокояли Джон.

Освен това децата се събуждали през нощта, защото им ставало студено - нечия невидима ръка ги отвивала. Друг път завивката на гост, останал да пренощува, увиснала във въздуха и приела очертанията на човешката фигура.

Гостът се оказал смелчага - нахвърлил се върху фигурата, завързал краищата на завивката и тръгнал да я хвърля в огъня. Но едва направил няколко крачки, когато стаята се изпълнила с непоносимо зловоние и гостът избягал.

Първите жертви на привидението станали децата. Страховити крясъци се раздавали ту в едната, ту в другата детска стая. Призракът скубел косите на Ричард и сестра му Бетси. Джон Бел решил да потърси помощ и съвет от приятеля си Джеймс Джонсън, който се отличавал с храброст и имал окултни знания.

Джеймс обходил къщата, заслушал се в шумовете и се опитал да заговори привидението. В един момент призракът заговорил. Но правел това само в присъствието на Бетси, сякаш черпел енергия от детето. В резултат момичето получавало световъртеж, дори се стигало до загуба на съзнание.

Веднъж призракът разказал, че духът на непогребана индианка, друг път се представил като Кейт Бет - починалата местна магьосница. Накрая призракът получил името вещицата Бел.

Вещицата изпитвала слабост и към съпругата на Джон - Люси. Призракът често вършел и пакости. Нанасял удари по телата на родителите на децата, биел и гостите им, изричал груби думи.

Вещицата Бел е сред примерите за загадъчни явления, чиято реалност е доказана от многобройни свидетелства в продължение на години. Вероятно става дума за класически пример на полтъргайст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
07.06.2015 16:24
Аз съм атеистка ,но от години проучвам поутъргаисти и смятам, че това е демон
0
0
anika mensan
anika mensan
07.11.2011 16:24
Да, наистина, Господ да ни пази от такива неща, но може да не е истина или пък е.
0
0
диди2918
диди2918
26.10.2011 16:52
Не мога да разбера защо тази вещица БЕЛ
мрази деца. Но, ако тази вещица черпи сила от момичета, то тогава аз трябва да
бягам от нея.
0
0
Lady B
Lady B
11.08.2011 16:53
Съгласна съм с теб Дартанян, но какво ще направиш, ако ти влезе в къщи ? Нека ти разкажа една история. Една моя приятелка, чийто живот бе изпълнен с нещастия, а и на всичко отгоре беше изнасилена от един изверг, след което започна да вижда образа му у дома си, дори когато той е вкаран в затвора. И тогава не допускаше никого до нея, дори майка си и баща си, докато един ден в службата си не срещнала едно момче и отначало страняла от него и го гледала стреснато. После започнала да се отпуска в негово присъствие да се закачат двамата и да си правят смешки. В последствие започнааха да излизат заедно и тя забременя и роди момченце, но получила обилен кръвоизлив отдолу и лекарите не си свършили както трябва работата, тоест не я зашили хубаво и се замърсило мястото, гноясало и гнойта се разпространила и тя почина. Сега обаче продължава да обитава апартамента, в който сега живее приятелят й и малкия, който вече е на годинка и вечер тя обявява присъствието си като отваря и затваря шкафове и мести предмети. Дори от време на време се ядосвала и хвърляла чинии, чаши и каквото й попадне. Това как ти се струва ?
3
0
Поля
Поля
03.07.2014 18:29
ужасни неща за й се случили, милата...
0
0
д АРТАНИАН
д АРТАНИАН
16.06.2011 21:03
Да пази Господ да ти влезе такова нещо в дома, няма отърваване.
0
0