sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво знаем за смъртта

Какво знаем за смъртта

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Смърт
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за смъртта, някои хора се опитват да избягват разговорите на тази тема на всяка цена, а другите са открити за разсъждения.

Някои хора предпочитат да обмислят това в самота, а други изпитват необходимост да говорят за предстоящата си смърт със свои приятели и близки.

Повечето от втория тип хора се надяват близките им да са до последния им миг с тях, за да им дадат нещо като кураж. Има и много хора, които смятат, че след смъртта има нещо друго и вярват в безсмъртието на душата.

Смъртта е тайнствена и често забранена тема. Повечето от фактите, които знаем за смъртта, се базират върху опита на чужди хора. Но всъщност знаем много малко за смъртта, отколкото за каквото и да било друго.

Това, което е известно, дава някаква представа за този тайнствен процес. Базовите знания за смъртта могат да помогнат на семейството, роднините и на самия умиращ да се подготви за неизбежното.

Към рая

Човек се смята за клинически мъртъв, след като спре сърцето му, но другите системи от организма му спират преди него, което е явен признак, че човек умира.

През последните седмици и дни от живота на човек системите на тялото се затварят, което води до загуба на контрол над пикочния мехур и червата, намаляване на температурата, затруднено дишане, посиняване на кожата, вълнение и разсеянност.

Тялото има малко енергия и по-често спи, а по-малко се храни и има нужда от течности. Гърлото става много сухо, което затруднява процеса на гълтане.

Клиничната смърт е моментът, когато сърцето спира да бие, дишането и кръвообращението спират. Човекът, който е в състояние на клинична смърт, може да бъде реанимиран и животът му да се поддържа по изкуствен начин.

Биологичната смърт настъпва от четири до шест минути след клиничната, когато клетките на мозъка умират от липса на кислород. Тогава реанимацията е невъзможна.

Близките трябва до последно да разговарят с умиращия, тъй като слухът е след последните чувства, които губим преди смъртта си.

Смята се, че човешкият организъм може да доживее до наистина преклонна възраст – сто двадесет и пет години, но не повече от това. Въпреки това много хора се надяват да бъде изобретено лекарство за безсмъртие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 8
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 22:44
Вече знаем всичко за смъртта и за настъпването на смъртта. Това, което не знаем е какво следва след смъртта. Дали има безсмъртна душа или човека става просто един разлагащ се труп? Дали има нещо повече или просто следва едно безкрайно нищо и вечен сън? Всеки сам за себе си нека реши какво смята че идва после. ;)
3
1
belgijkata
belgijkata
21.07.2014 11:01
Рая и ада са тук, на земята. Където и да отиват душите ни след физическата смърт, там те намират покой. За това наричаме починалите покойници.
9
1
р. асенова
р. асенова
18.11.2013 17:40
нищо ново ,но всъщност научих ,че слухът е чувство
5
0
Анжел
Анжел
23.04.2013 22:19
Какво знаем за смъртта?
След смъртта човек отива в рая или ада?първо да се научим да живеем пък после да мислиме за умирачка.

Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане или бартер-0899152888.
4
9
Анонимен
Анонимен
25.10.2019 18:00
Ако искате да се уверите ,че е има човек ,който се е върнал от оня свят и да получите напътствие,просто пишете.Това със заплащането беше защото исках да избягам от отговорност.
1
0
Роси
Роси
18.04.2013 20:17
Безсмъртието е полет към вечността!Казваме,че героите са безсмъртни,защото ги обичаме и носим в сърцата си.Това можем да кажем и за близките си роднини и приятели,които сме загубили.Друго е ,ако говорим за призраци,върколаци и вампири,съществуват ли -не зная?А това,че енергията не изчезва след смъртта и се трансформира по някакъв начин,може да се каже,че е безсмъртие...
5
0
Анонимен
Анонимен
04.10.2012 10:29
Прочетете за проект Русия 2045 и се успокойте. Ще живеете докогато искате.
5
0
теодоркаа
теодоркаа
11.08.2012 11:59
безсмъртието не е хубаво гледала съм филми в които някои хора са НАКАЗАНИ с безсмъртие
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 22:38
За безсмъртието може да има 2 варианта:
1. Всички да са безсмъртни - тогава трябва или да спрем да правим деца, или да заваладеем нови планети, да се преселим на тях защото Земята вече е преселена.
2. Представи си, че само ти си безсмъртен/на - на пръв поглед е изкушаващо - вечен живот, имаш време за всичко. Но ще живееш в самота - всичките ти близки и приятели умират. Можеш да си намериш нови приятели, но и те умират след време. Такъв живот би бил мъчение.
1
0
сиси
сиси
15.02.2012 18:04
трудно ми е да повярвам на каквото и да било върху темата за смъртта би ми се искало да има лекарство срещу безсмъртие,но на мен ми се струва невъзможно,само ще кажа че аз вярвам в това че енерията на човек никога няма да изчезне не сме на този свят така напразно мисля че има и по висши същестава,вярвам че има БОГ той знае всичко
2
0