Оцелели по чудо

Оцелели по чудо

Чудо ли е? Съдба ли е? Или са благословени от самия Господ? ! Мистериозните случаи, в които хора оцеляват в екстремни ситуации са безчет. Вижте някои от най-интересните.

Трюман Дънкън има невероятна съдба. Американецът работил в железниците, докато не останал с половин тяло след фатален инцидент. По време на движение, Дънкан паднал от влака и бил завлечен под колелата му и влачен от машината около 20-30 метра. Кръглите дискове прерязали на две тялото му през кръста.

Трюман обаче останал в съзнание и дори извадил телефона си, за да телефонира на спешния номер 911. На спасителите им отнело 45 минути, за да се придвижат до мястото на инцидента. А докато ги чакал, човекът с половин тяло обадил и на семейството си. Докторите определили случая като същинско чудо. Дънкан претърпял 23 операции за 4 месеца преди да бъде изписан от болницата без крака, таз и бъбрек.

Днес Трюман е отново на работа, този път зад бюрото. "Вече не мога да плувам, да играя с децата си, но все още мога да крещя "Майната ти! " на всеки преминаващ влак", казва американецът.

Неговият сънародник Джоузеф Гюзман преживял не по-малко фрапантен инцидент. Той бил прострелян цели 19 пъти, но въпреки това оживял. Проблемите му започвали през 2006г. на ергенско парти с приятели, пише в. "Шок".

По-късно пред полицията те обяснили, че си тръгнали от купона с идеята да посетят приют за бездомни. Според пазителите на реда обаче подпийналата група се развилняла на улицата, хвърляла коктейли Молотов и залагайки голямо оръдие срещу сградата на сиропиталището.

В крайна сметка, за да защитят живота на бездомниците, полицаите открили стрелба по тайфата на Гюзман. Към него били отправени към 50 изстрела, 31 от които пропуснали целта. Джоузеф бил откаран болницата, където лекарите преброили 19 огнестрелни рани. Те открили 7 куршума, които били още в тялото му.

Янкито бил улучен в краката, корема, гърдите, а един куршум раздробил скулата му. Попили от гърдите му литър и половина кръв. Той не само оцелял след стрелбата, но бил достатъчно силен, за да го опишат като "буйстващ" в болничните регистри.

Ето още една трагична история, случила се някъде през миналия век. Финис Гейдж работил на железопътна линия, като част от работата му била да пробива дупки в скалите с динамит. След като пъхнел динамита в дупката, го набивал с метален прът. Един ден обаче тази практика предизвикала експлозия, при която дългият 1 метър и тежащ 6 килограма прът се забил право в лицето на Финис.

Когато открили пръта на 30 метра от мястото, той бил покрит с парчета кости и мозък. Понеже медицината тогава не била толкова напреднала, дупката в главата на Финис само била почистена и бинтована, като често гноясвала. Пет месеца след инцидента Финис отново води нормален живот, като изключим голямата дупка в главата му.

През 2006 г. американец от щата Орегон изпаднал в депресия и решил да сложи край на живота си. Избрал да се застреля в главата с пистолет за пирони. Когато първият пирон пробил черепа му, бил все още жив. Така било и при втория, и при третия и при... 12-тия пирон.

В крайна сметка отишъл в болницата и се оплакал от главоболие. Пироните били толкова дълбоко в мозъка му, че лекарите не могли да ги видят, докато не направили рентгенови снимки. Не само, че имал 12 пирона в главата, но те били и от двете страни – кандидатът за оня свят се сменял ръцете, докато се самоубивал. Лекарите извадили пироните с клещи и дрелка и го отпратили по живо, по здраво.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кукувица
Кукувица
08.08.2013 22:56
В Търговище какво ли не се случва... и какви по-интересни случаи има...
0
0
comment
comment
30.08.2012 13:51
Вероятно е вярно. Преди 10-ина години в Търговище имаше случай на нож, забит до дръжката в черепа на местен циганин. Напили се на някаква сватба и наизвадили ножовете. Някой му забил ножа и онзи, пиян до безпамет се прибрал вкъщи и легнал да спи. На другия ден станал и отишъл в Бърза помощ с молба да отрежат дръжката на ножа, че му пречела и му било неудобно на възглавницата с нея. Човекът си оживя и му нямаше нищо след това.
2
1
Мирела
Мирела
10.02.2012 13:54
Според мен може да е вярно,но ми се струва и малко странно!
0
0