Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник е легендарна област в Атлантическия океан между Пуерто Рико, Флорида и Бермудските острови, в която се случват необясними явления.

Тук често са намирани кораби с мъртви екипажи или без нито един човек на борда. В тази област излизат от строя навигационните уреди, радиостанциите и часовниците.

Сред необяснимите случаи са внезапното изчезване, а след десет минути прекъсване – появата на екрана на радиолокатор на самолет в района на Маями.

Някои теории изтъкват версията за извънземни, които отвличат хора точно от тази зона. С това се обяснява изчезването на екипаж от напълно работещи кораби.

Бермудският триъгълник

Една от най-тайнствените истории е изчезването на шест самолета на пети декември 1945 година. В 14:10 пет самолета с четиринадесет пилота излетяли, за да стигнат до учебна цел в океана, към 15:30-15:40 те поели обратен курс.

В 15:45 в командния пункт на авиобазата Форт Лодърдейл получили първото странно съобщение: „Не виждаме земята, очевидно сме объркали посоката”.

Диспечерът попитал къде се намират, но нито един от пилотите не можел да даде координати на местонахождението им. На пилотите било казано да поемат към запад. Никой от тях обаче не можел да поеме натам.

В 16:45 един от пилотите казва, че се намира над Мексиканския залив. Диспечерите решили, че пилотите са се побъркали, тъй като това място било изключително далече.

В 17:00 вече било ясно, че пилотите са на границата на нервен срив и крещят. След това самолетите изчезнали. Били изпратени няколко самолета, за да търсят изчезналите, но се върнали без нищо, при което с един самолет по-малко – той също изчезнал.

Според някои последните думи на командира на самолетната ескадрила били: „Те изглеждат като извънземни...”, но това не е доказано на сто процента.

Има много кораби, които са излизали от Бермудския триъгълник, но според данни на очевидци времето там явно тече по различен начин, защото при излизането от тази област екипажът видимо е остарял.

Смята се, че възможна причина за аномалиите в Бермудския триъгълник са подводните земетресения. Така се обясняват изчезванията на цели кораби в тази част на океана.

Друга, по-смела версия, изкарва на преден план подводни цивилизации, а също така и извънземно нашествие и отвличане на хората с цел изследване. Има теория, според която в тази част на океана има излъчване на ултразвукови вълни, които карат хората панически да скачат от корабите във водата.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 7
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Илияна
Илияна
31.01.2014 00:11
Много ми е интересна тази тема
2
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 23:34
Интересни теории. Честно казано, нямам представа в какво да вярвам. Според мен има нещо непознато. Склонна съм да приема теориите за извънземните и портала на времето.
3
0
валентин
валентин
19.12.2013 19:43
Според мен там има нещо като портал на времето
3
0
margo.mk
margo.mk
07.06.2013 03:09
Във всяка легенда има някаква истина - не го забравяйте !
7
1
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
24.11.2012 22:38
А аз си мисля,че много неща се знаят,но умишлено се крият от хората ,за да не изпаднат в паника. Достатъчно други неща има в живота ни които ни стресират ежедневно!
4
0
виктор
виктор
14.11.2012 07:50
страшно искам да разбера какво става
2
0
Koki
Koki
04.11.2012 00:04
Както и във филма досиетата хикс който се предава по бтв от 00:00 часа и тук всичко е по действителен случай пичове.Просто като бях малък и като свършваше филма пишеше,че е по действителен случай,а относно Бермудския триъгълник не познавам някой да се е върнал жив,всички се губят и до ден днешен незнам къде са им труповете!
2
0
Ves
Ves
01.09.2012 09:06
Ами....хора вижте сега.Правилно е че някои хора знаят почти пълната истина за Бермудския триъгълник и аз съм една от тях,но знаете ли защо не можем да ви кажем-защото вие ще повярвате и на най-голямата измислица,но не и на самата истина.
2
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 23:31
Моля ви, не се правете на интересни. Не знам коя си, каква си и какво знаеш. Но нека съвсем хипотетично приемем, че някой човек знае истината. Той ще го скрие, защото останалите не са готови за истината. Не можеш да предложиш на хората нещо, което не могат да понесат. Следователно, ако някой знае истината, той ще го скрие защото другите най-малкото ще го приемат за бъзик, а другата крайност е той да отиде в лудницата (и не, не преувеличавам). Така че, хайде запази "истината" за себе си, защото ако я знаеше, щеше и много добре да знаеш каква може да бъде реакцията на нас, обикновените хорица. ;)
0
0