Изкуството да управляваш времето

Изкуството да управляваш времето

Ако усещате, че времето не ви е достатъчно, за да свършите всичко, което трябва, е наложително да усвоите тънкостите на изкуството за управление на времето.

Записвайте всичко, което трябва да свършите. Така няма да забравите срещи и задачи и по-лесно ще знаете, какво точно трябва да свършите утре.

Изкуството да управляваш времето

Разпределяйте приоритетите. Помислете по въпроса какво е важно за вас в момента и какво може да почака. Опитайте се да използвате ефективно всяка минута.

Позволете си качествена почивка, независимо от размера й. Правете петминутни почивки на всеки час по време на работа и добре помислете трябва ли през уикенда да се затрупате с работа.

Борете се с крадците на времето – най-разпространените от тях са положителното бърборене с приятелки по телефона, дългите часове в кафенетата, честите прекъсвания на работата за цигари и постоянно включеният телевизор.

Изкуството да управляваш времето

Отказвайте се от някои задачи, ако усетите, че не можете да се справите с тях. Дайте възможност на останалите разумно да харчат времето си. Не отвличайте приятелите си от работата.

Не бързайте. Като работите постепенно и бавно, можете да откриете по-рационални решения за проблемите и няма да се връщате към това, което сте забравили да направите още в началото.

Гответе се отрано за важните събития и срещи. Например един ден преди съвещанието разпределете документите и задачите си, за да разберете какво още трябва да свършите.

Сложете в ред работното си място. Ако търсите всеки телефонен номер по пет минути, има вероятност да изгубите ценни дни от своя живот, докато успеете да се свържете с всички, които са важни за вашата работа.

Старайте се да поддържате мотивацията си. Ако тя е слаба, вие бързо се уморявате и производителността на труда ви рязко спада. Настройвайте се за получаване на конкретни резултати и скачайте от победа към победа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тeddi
Тeddi
13.09.2011 21:41
Това е много полезно. Аз си записвам от време на време (когато ми е натоварен следващия ден)какво имам да върша, даже понякога разпределям длъжностите си на часове и много ми помага. Опитайте и вие.
0
0