Само подарени диаманти носят щастие

Само подарени диаманти носят щастие

Най-силните талисмани са камъните. Много минерали влияят върху душевните качества на хората или пък се отзовават точно на определени качества, а някои камъни помагат да се постигне желаната цел.

Ясписът помага да се печелят победи, зарежда с упоритост и не оставя човек да се задоволи с постигнатото, а да желае да покорява нови върхове. Затова ясписът е известен като камъка на смелите.

Сапфирът е талисманът на мъдрите. Но има ли и най-миниатюрнита пукнатинка, той носи нещастие. Нито един камък, който има пукнатина, не трябва да се носи близо до тялото.

Гранатът носи късмет на пътешествениците, а нефритът подбужда към вътрешни промени и показва верния път, той действа добре на бъбреците, ако се носи в колан.

Само подарени диаманти носят щастие

Рубинът е камък на радостта, който гони тъгата далече. Най-щастливият камък е тюркоазът. Диамантите се смятат от векове за пазители от всякакво зло. Но те носят щастие само ако са подарени, а не купени.

Мътният диамант носи нещастие. Тигровото око възстановява мира в семейството и пази от спорове. Кехлибарът се е използвал от древните египтяни и древните римляни за укрепване на душевните и физически сили.

Перлите символизират вярност и носят късмет, ако са много. Сред най-известните амулети са тези във формата на ключ, независимо дали са направени от метал, кост или камък.

Първи са започнали да ползват ключа като амулет етруските. За най-силен талисман на дома се смята старинен ключ от сандък, особено ако е с кръстообразна форма. Бижу във формата на ключ, носено на врата, сочи на човек верния път.

Подковата е талисман, проверен през вековете, който носи късмет и защитава от всяко зло. Тя носи късмет, защото принадлежи на коня – древно магическо животно, свързано с боговете и слънцето.

Подковата носи късмет, ако е намерена случайно. Тя е още по-силна, ако в нея има пирони. Тя трябва да бъде закована в къщата.

Лотосът пази здравето, а скарабеят носи късмет в пътешествията, запазва женската красота и укрепва семейството. Един от най-разпространените в момента талисмани е кръгло изображение на око – той предпазва от лоши очи и зли хора.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати