sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Призраци двойници вещаят смърт

Призраци двойници вещаят смърт

Призраци двойници вещаят смърт

Поверието, че призрачните двойници предвещават смърт, е разпространено в Англия и други европейски страни. Двойниците биват два типа – предвестници на смърт или продукти на биолокация, или проекция, възникващи когато човек е в съзнателно или безсъзнателно състояние, подобно на транс.

Привиденията на жив човек са негово точно копие, включително детайлите, като дрехи, обувки, прически и аксесоари. Двойниците, които са предвестници на смърт, хората виждат на разстояние.

Тези привидения са точни копия на човек, който ще умре или наскоро е починал. Може да изглеждат кото всеки друг жив човек или да имат призрачен вид. В много редки случаи хора са виждали собствените си двойници малко преди да се споминат.

Това се е случило със знаменития английски поет Пърси Шели малко преди да се удави. Той видял своя призрачен двойник, но приятелите му не му повярвали, докато не го видяли мъртъв. Тогава разбрали, че е видял предвестник на смъртта си.

Призраци двойници вещаят смърт

Императрица Екатерина II веднъж видяла своя двойница да сяда на трона и заповядала на слугите да я изгонят. Но не всички срещи с двойници предвещават смърт.

Някои от тях са проекции на съзнанието, които някак приемат визуално възприемаема форма. Твърди се, че мистиците и хората надарени с определени дарби, могат да проектират сами себе си и имат способността да са на две места едновременно.

Някои хора, които проектират свои двойници, дори и не подозират за това. Много подобни случаи, описани от изследователите на човешката психика, не са намерили задоволително обяснение.

От незапомнени времена хората вярват, че духът или душата съществуват в двойника. Това убеждение е характерно за аниматичните съобщества. Маорите са вярвали, че двойникът не може да се различи от истинския човек, докато фантомът не се издаде сам, като стане прозрачен.

Малайзийците, ирокезите и други племена са вярвали, че душата е отражение на тялото. Някои племена разделят тези възгледи, но смятат, че двойниците могат да се видят само насън. Ирландците вярват, че ако видиш двойник през нощта, това предвещава смърт, но ако го видиш сутрин, е знак за дълъг живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дея
дея
20.06.2011 10:58
Прочети статията внимателно - не умиращия, а други хора виждат двойника. Обикновено самият обект дори не знае, че е "видян" някъде, докато случайно или по някакъв повод не го попитат защо е бил/а на дадено място. Не всичко е халюцинации.
0
0
иле
иле
10.01.2011 18:52
Това нещо се нарица халюцинация, всички го знаят. Означава, че човекът, който го вижда не му е наред нещо в главата или има психично заболяване. От тук съответно е въжможна и смъртта на този човек след това, ако не предприеме мерки.


На една моя приятелка, братовчед и взимаше наркотици, и докато говореше с нея почваше да вика: чудовище, изчезвай и близките му се побъркваха.
2
2