Влак-призрак отне живота на млад мъж

Влак-призрак отне живота на млад мъж

В градчето Стейтсвил, което се намира в Северна Каролина, САЩ, имат своя легенда, която е толкова плашеща, че се оказва че е по-добре да не вярваш изобщо в нея.

В легендата става дума за влак-призрак, който се появява всяка година на един и същи ден – на 27 август, точно на две мили от Стейтсвил. Той се движи по железопътната линия към Бостън.

Призракът всъщност е на реален влак, който на 27 август 1891 година в два часа след полунощ паднал от моста право в каньона. Тогава на място загинали двадесет и пет души, много хора били ранени.

Тази катастрофа станала една от най-разказваните и сериозните в историята на Северна Каролина. И може би точно затова е родила толкова много слухове, свързани с вледеняващи сърцето крясъци на хора, както и с призрака на влака, който се появява всяка година на това място.

Влак Призрак

Преди броени дни жертва на този призрачен влак станал двадесет и девет годишен американец – Кристофър Кайзър, който бил убит близо до Стейтсвил.

Той паднал точно от моста, от който преди 119 години паднали хората от призрачния влак. Това се случило на 27 август тази година. Кристофър и няколко негови приятели се качили на моста, за да чакат призрачния влак.

Към два часа след полунощ върху релсите се появил влак, но не призрачен, а напълно реален. Всички младежи успели да реагират бързо и да слязат от линията.

Единственият, който не успял да слезе от релсите, бил Кристофър, и влакът го изхвърлил директно в каньона. Сега вече в градчето хората имат още един призрак, който ще се качва на релсите всяка година.

Историята на влака-призрак е толкова популярна, че всяка година има дежурна група, която чака въпросният влак да се появи. Кристофър и приятелите му просто мечтаели за доза адреналин.

Легендата получава втори живот благодарение на Кристофър, който е налял масло в огъня с нелепата си смърт. Сега всички твърдят, че всъщност призрачният влак е виновен за смъртта на младия мъж.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
НЕ
НЕ
07.07.2013 15:58
НЕ Е ИСТИнА!Първо първия коментар е вярно!И второ може някой товарен влак ИСТИНСКИ влак да го е блъснал а не тоя!!!
3
0
loveesyouu
loveesyouu
07.02.2012 02:24
каде ги измисляте тия вее
2
2
Valleto
Valleto
10.08.2011 20:28
Тая история според мене не би могла да е реална поради простата причина, че влакът е неодушевен предмет. Нали дух (призрак) е явление, което олицетворява душата на живо същество. От къде на къде някакъв предмет може да има дух. Той няма душа,
ако има нещо, то би било само хората, които са загинали във влака.
2
1