Най-странните музеи в света

Най-странните музеи в света

Сред най-странните музеи в света се нарежда международният музей на тоалетните в Ню Делхи, Индия. Той отразява триумфа на един от най-важните предмети на бита.

Исландският музе на фалосите представя тази интересна част на редица животни – над 100 вида. Сред тях са изложени гигантските пениси на слон и кит.

Музеят на металните чашки се намира в американския щат Джорджия. Той е живо доказателство, че ако пожелае, човек може да създаде музей на всяко нищо от бита.

Музеят на изтезанията се намира в Амстердам и хвърля светлина върху ужасяващите методи, използвани за мъчения на хората през вековете. Сред тях е и печално известното разчупване на череп.

Най-странните музеи в света

Музеят на некадърните творци се намира в Масачузетс и дава възможност и на най-некадърните художници да представят творенията си. Създателите му смятат, че не е нужно да се дава шанс само на хората с талант.

Музеят на солниците се намира в щата Тенеси и представя над 20 000 солници от цял свят. Освен тях има и още толкова съдове за черен пипер, които са в комплект със солниците.

Музеят на зайчето Бъни представя всичко, което засяга зайчетата. Той се намира в Калифорния и всеки, който иска да разбере защо зайците правят любов толкова забързано, може да го посети.

Подземният Париж, който е пресечен от различни канализационни системи, всъщност представлява един вид музей, често посещаван от туристи.

Музеят на косата се намира в Турция и е събрал косите на над 16 000 хора от цял свят. Те са колекционирани от прочут турски милионер. Може би най-странен е музеят на разтворими супи, който се намира в Токио.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати