sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Поверия за кехлибара

Поверия за кехлибара

Поверия за кехлибара
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Очарователният камък с уникални свойства, познат като кехлибар, може да твори истински чудеса в човешкия живот. Красотата на зашеметяващото природно творение привлича и вълнува въображението на хората от древни времена. И в този факт няма нищо необяснимо.

Самото раждане на камъка е един невероятен природен процес. Това излъчващо топлота природно образувание има биологичен произход. Кехлибар се образува от смолата на дърветата, които са на милиони години, а понякога и от живите организми, замръзнали в капките вискозно вещество. Когато смолата привлече и запази завинаги биологичен организъм или част от него, кехлибарът става много ценен и силен като енергийно действие.

Особената магия излъчвана от кехлибарените камъни, идва от осъзнаването на факта, че вкаменената смола е съхранила частици от своето време след милиони години и в този аспект се явява истински скрижал на праисторическите времена.

Казват, че в него е заключена същността на живота и това е самата истина. Всеки камък пази тайни сведения от сътворението на самата вселена. Затова поверията за кехлибара са толкова много и едно от друго по-поетични.

Според древно китайско поверие, когато някой тигър загине, душата му отива под земята и там застива като златист камък кехлибар. Затова камъкът лекува не само тялото, но и душата на своя притежател.

Вярва се, че слънчевият камък отблъсква злите духове и държи далече враговете от своя собственик. Талисман е срещу мълнии и пожари, помага на пътешествениците като им дава убежище, а на моряците - като пази корабите от потъване. Поверието гласи, че този камък пречиства едновременно пространството, тялото и душата.

Кехлибарът е различно обагрен, като най-ценен е този, който е събрал в себе си меките отблясъци на слънцето. В древността са го почитали във всичките му оттенъци. Хората вярвали в силата му да гони депресията, защото в него живее доброто настроение, защитник на човека. Смятало се, че носи дълголетието в себе си, защото сам този камък винаги е на милиони години.

Кехлибар

Сред древните народи живеело убеждението, че кехлибарът е жив камък, който има своя душа. Затова на него се уповавали да донесе добър улов или богат урожай. Шотландците вярвали, че кехлибарът пази от уроки и затова го връзвали на червен конец с надежда магическите свойства на камъка да работят в полза на човека, който го носи.

Сред древните гърци живеело поверието, че кехлибарът пази от рани на бойното поле и затова самото му название на старогръцки език е Аз защитавам.

В миналото чудният камък е бил важна част от живота на човека от първите му дни. Над люлката на бебето окачвали кехлибарени мъниста, за да го закрилят. Жените го смятали за свой камък и го носели с надежда да ги пази, покровителства и да им дава това, от което се нуждаят на всеки етап от живота си, защото били убедени в магическите свойства на кехлибара.

В миналото сред хората живеело поверието, че ако разкажат на камъка за себе си, за своите скърби и нужди, ще получат всичко, към което се стремят. Може би вярата в топлия прекрасен камък има чудното свойство наистина да унищожи натрупаната негативна енергия и да я замени с чиста слънчева сила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати