Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво означава, ако намериш катинар?

Какво означава, ако намериш катинар?

Какво означава, ако намериш катинар?

Въпросът за суеверията е много обширна тема, която винаги разгаря спорове и разделя страните на вярващи и скептици. Вярващите се доверяват на различни древни поверия, за да решат как да постъпят в дадена ситуация и това е особено важно при намиране на вещи.

Най-често се споменава древното вярване, че намерен предмет не се взима, защото може да донесе неприятности, следствие на лоши енергийни влияния, тъй като има различни практики за преднамерено зареждане на предмети с отрицателна енергия.

Има и по-толерантно виждане, също с много стара предистория, че всичко намерено е небесен знак, който идва, за да ни подготви за нещо, да ни предупреди, или да ни бъде в помощ, затова не трябва веднага да се подминава намереното, в него може да се крие и късметът на човека.

Какво казват поверията за намерен катинар и как да постъпим с такъв предмет?

Скептично настроените веднага ще кажат, че трябва да се потърси и ключът, да се получи работещ катинар и да бъде полезен. Извън шегата, катинарът като вещ с отредени магически свойства се използва за извършване на ритуала отключване на късмет.

Намиране на катинар за отключване на късмет

Тази практика е заимствана от средновековен ритуал, при който младоженците заключвали любовта си с катинар и изхвърляли ключа. Романтичното днес действие все още се практикува и предлага като туристическа атракция.

Ако потърсим в символиката на арабските магии, заключеният предмет катинар е символ на затворен късмет, щастие или здраве, но обикновено в практиката този предмет се скрива на скришни места или такива, които са недостъпни за жертвата на ритуала и трудно може да бъде намерен случайно. При намиране обаче, особено ако е заедно с ключа, то е използван, за да бъде заключен нечий късмет, и сигурно е зареден с отрицателна енергия.

Важно е също така къде точно е намерен предметът. Ако е на кръстопът и е нов, то със сигурност с него е извършен ритуал по отключване на късмет и най-вероятно катинарът е отделно от ключа, който се изхвърля после в течаща вода, според стъпките в ритуала.

Как да постъпи човек, намерил подобен предмет, е лично решение. Независимо дали принадлежи към групата на вярващите или е скептично настроен, най-добрата тактика, ако намерите катинар, е да не си прибирате у дома вещ, която дава сигнали, че е използвана за магически ритуал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest