Пролетни билки за магии

Пролетни билки за магии
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

С настъпването на астрономическата пролет идва и желанието на човека да промени нещо в себе си и живота си към по-добро. За да отговори на това желание, природата ни изпраща билките.

Повечето хора знаят, че билките имат лечебна сила, но малцина са посветени в тайната на магията на растенията. Нашата страна е богата на мощни магически билки. Знанията за работа с тях е традиция, предавана на поколенията и оцеляла през вековете.

Една магическа билка не действа като магия само като се откъсне. Нужно е да се познава добре, да се усеща и да се изпълняват различни ритуали, да се казват заклинания, за да се събудят магическите сили, които природата е вдъхнала в нея.

Умелото настройване на заклинателя в резонанса на билката е истинско изкуство, което се учи, но е подвластно на тези, които са докоснати от божествена искра, даваща им способност да работят с магически билки. Кои са най-силните пролетни билки?

Перуника

Билка Ирис

Сред пролетните магически билки перуниката се отличава с това, че е рядко срещана в природата. Дори да се намери, тя трябва да бъде отгледана от този, който ще работи с нейната магическа сила. Розовият корен на цветето се носи за щастие, за постигане на успехи и победи. Може да изпълнява желанията на човека, който го носи, каквито и да са те. Перуниката има силата да решава и най-тежките проблеми, грижейки се за добруването на своя собственик. Хора на високи позиции са привлечени от нея.

Коприва

Билка Коприва

Напролет често бързаме да се хванем за зелено с копривена супа или салата. Това растение обаче има и силно магическо действие. То се използва за гонене на злите духове, при развалянето на магии и заклинания. Когато човек воюва на психическо ниво с някого, е добре да използва силата на копривата. Цялата билка, както и нейните семена, влизат в действие в магическите ритуали.

Бъз

Билка Бъз
Снимка: Илиана Първанова

Бъзът е не само лечебна билка, но и защитник, предпазващ от магии. Ползва се за прогонване на зли духове и психоатаки. Нужно е винаги да се поиска разрешение от растението, преди да се откъснат листа, кора или цветове от него, както и да му се съобщи причината, поради която се налага да се откъсне част от него.

Върбинка

Билка Върбинка

Тази малко позната скромна билка е с неподозирано силни магически свойства. Използва се в ритуали за усилване на психическата мощ. Тя има силата да предпазва от психическите враждебни атака, а също така усилва добрата магия.

Люляк

Билка Люляк

Това уханно пролетно цвете е и силна магическа билка. То създава вътрешния мир и гарантира равновесието и спокойствието. Люлякът заедно с цвета на крушата, свити в букет, се препоръчват за предотвратяване на лоши срещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest