sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Превръщате се в това, върху което се фокусирате

Превръщате се в това, върху което се фокусирате

Превръщате се в това, върху което се фокусирате
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Информационният поток днес е изключително мощен и това е похвално. Можем да извлечем ценната за нас информация, но отвличащите моменти, интелектуалният пълнеж влияе върху мисленето ни. В резултат на това често се отвличаме в ненужни подробности.

За тази ситуация е подходящ един цитат, който е на 2 хиляди години, но е подходящ и за днешната ситуация. Той гласи, че по-голямата част от това, което се счита за допустими отклонения, създава слаби хора или ги използва.

Как да се научим правилно да отсяваме информацията?

Можем да позволим на други хора да ни манипулират, ако сме в значителна степен незащитени, тъй като масовата информация може да използва нашите слабости. Средствата за масово осведомяване се опитват в голяма степен да ни манипулират. Затова трябва внимателно да се избират местата от мрежата, откъдето да се черпи информация.

Не бива да се поддаваме на желанието да получим веднага достъп до нещо, което ще стопира всички други наши занимания. Нужно е да се контролира темпото, с което стигаме до желаното от нас в сферата на интересите ни.

Масова информация

Полезните действия са да се изключат всички приложения, които генерират ненужни съобщения. Така имаме пълен контрол над това, което постъпва при нас.

Не е добре да се използват социалните мрежи за търсене на информация. Ако все пак се допуска и такъв източник на информация, той не трябва да бъде заместител на книги, научни статии и други надеждни източници.

Друга правилна стъпка е да се съсредоточим не върху самата информация, а върху знанието, което тя дава. Информацията се отнася до данни, факти и потвърждения, а знанието засяга приложението на информацията. Повечето хора получават много информация, но не и знание как да я използват.

Добре е да се изберат няколко автори и да се проследят техните статии. Те трябва да са полезните за това, което се търси като информация. Може да се ползват по този начин и блоговете. Няма нужда да се отделя прекомерно време и енергия, за да се следи всичко в мрежата.

Превръщате се в това, върху което се фокусирате
Снимка: pixabay.com

Това, върху което се фокусираме, влияе на нашите мисли и действия. Мислите ни стават наше възприятие, а то се превръща в реалност. Изменяйки мислите си, изменяме реалността.

Всичко, което променя индивидуалното съзнание, води до промяна на света за всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати