Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»Задава ли се нова ледникова епоха на Земята?

Задава ли се нова ледникова епоха на Земята?

Задава ли се нова ледникова епоха на Земята?

Всички сме чували за топенето на айсбергите в Антарктида, но едва ли някого истински сме се замисляли колко мащабна катастрофа в света може да предизвика това, ако не се предприеме нещо.

Причината е, че това може да доведе до верижна реакция, която след време дори да потопи нашата планета и да я заличи от света такава, каквато я познаваме днес, пише Дейли Мейл, цитирайки официалните данни на Кардифския университет.

Земята е застрашена от нова ледникова епоха

Учените също така отбелязват това, че с постоянното топене на айсбергите те пренасят съответно тази вода в Атлантическия океан. Това, от своя страна, влияе на циркулацията на водата в океана, което пък може да стане причината за ново сериозно захлаждане на климата в световен мащаб.

Интересен факт, който може би не всички знаят, е това че подобна циркулация е била забелязана и преди 1.6 милиона години, а именно когато е настъпила ледниковата епоха на планетата ни.

Нова ледникова епоха

От друга страна, можем да се сблъскаме и с друг много сериозен проблем, а именно следствие на топенето на ледниците постепенно се покачва съответно и нивото на Световния океан. Именно затова учените предупреждават и алармират света, че в дългосрочен план това може да доведе до пагубното наводнение на редица крайбрежни региони, които са били усвоени от човека.

Иън Хол е професор, който е със солиден стаж в практиката си. Той е от Училището по науки на Земята и околната среда, като преподава в известния на всички ни Калифорнийски университет. Именно той също така подчертава, че всички получени резултати в хода на изследванията могат да бъдат приемани като липсващата връзка относно това как Антарктида и Южния океан реагират на тези естествени ритми и промени в нашата климатична система в световен мащаб, а също така орбита ни около слънцето.

Всички тези анализи и разсъждения не са никак маловажни, като е редно всеки един от нас да се замисли за пагубното влияние на човека върху природата. Тези факти и заключения на учените са публикувани и в авторитетното издание Nature.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest