Чудодейни свойства на билките

Чудодейни свойства на билките

За увод на днешната ни тема просто ще ви напомним думите на Баба Ванга, която е казала: Светът е започнал с билките и с билките ще свърши.

Открай време хората са се лекували с билки и това ще продължи и в бъдеще. Те са незаменими и прилагани правилно имат много по-голяма лечебна сила от медикаментите, с които се снабдяваме от аптеките.

Освен за приготвянето на лековити отвари, билките имат и магични свойства. Те се използват за различни ритуали, за правене на магии или разваляне на такива, за предизвикване на щастие и здраве, за благоденствие и пари, или пък, за да ни предпазят от лош късмет.

Ако разполагате със сух джинджифил, можете да го стриете с ръце и да го изгорите, за да привикате любовта в дома си. Още по-добре ще е, ако изгарянето му става по-бавно, така че можете просто да го поставите в ароматна лампа, в чиято чинийка/купичка сте добавили и вода.

Листата от дафинов лист, както и семената от кимион прогонват злите духове от дома ви.

Семената от копър пък е добре да се поставят в пликче и да се държат в близост до леглото на новороденото. Те ще му донесат здраве и късмет в живота.

Копър се използва и ако забележите липса на желание за интимности у партньора си. Сварете семена от копър с малко вода. Той/тя трябва всяка вечер да измива ръцете и лицето си с отварата.

Босилекът привлича парите

Ако поръсите половинката си със смлян босилек, докато спи, то ще се предпазите от изневери. Можете да носите в себе си и листенца босилек за пари. Последното е особено важно, в случай че възнамерявате да участвате в лотария, да посетите казино и т.н.

Няма по-добро средство за прогонване на болестите от чесъна или лука. Можете да ги поставите в буркан или купа на няколко места из дома си, за да могат да ви предпазват от дебнещите ви болести. Периодично ги подменяйте с нови, за да се възползвате от вълшебните свойства на чесъна.

Ефективен начин за подмладяване е разпръскването на анасонови семенца в калъфките на възглавницата ви.

Ако се страхувате от кражби пък, е добре да отглеждате в саксия хвойна пред дома си или да оставите няколко плодчета от растението до чергата пред жилището, което обитавате.

Това са само част от чудодейните свойства на билките. Природата ни е дарила с истински чудеса, чиито сили не трябва да подценяваме и трябва да използваме разумно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати