Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Как да привърнем мислите си в реални резултати

Как да привърнем мислите си в реални резултати

Как да привърнем мислите си в реални резултати

Много хора правят планове, имат мечти, обмислят различни действия и поведение. С идеята, че ще променят живота си и ще имат конкретни ползи и решения на своите проблеми. Но често всичко това остава просто мисъл и намерение, а действителността продължава да бъде същата. Защо?

Понеже всъщност не предприемате никаква промяна и не превръщат идеите си в реалност. Как можем да променим това и да трансформираме мислите си в реални резултати? Следвайте следните стъпки.

Направете конкретен план за действие

И като казваме това, имаме предвид да съставите истински писмен план за действие с точки и подточки. Напишете списък на действията, които смятате, че трябва да предприемете, за да промените живота си. Поставете си и ясни срокове за изпълнение. Погледнете на този списък като на сериозно задължение, което трябва да спазите – нещо, подобно на служебни задачи за вършене. Работете последователно и упорито върху всяка точка от плана. Когато успеете да превърнете някоя от тях в реалност, ограждайте я с червено, за да знаете, че е успешно завършена задача. Когато ползите започнат да се редят една след друга, ще сте още по-мотивирани, за да продължите с реализирането на плана.

Правете малки стъпки и се поощрявайте

Материализиране на мислите

Когато се почувствате изтощени или демотивирани да продължите, не си позволявайте да спрете изцяло с действията за реализиране на реални резултати. Просто продължете да правите малки стъпки напред. Например – ако точно днес нямате сили или ресурс за изпълнение на цяла точка от плана, свършете нещо дребничко, но свързано с намеренията ви. Така ще сте малко по-близо до крайната цел, отколкото сте били сутринта. Вечерта, преди да заспите, припомнете си, че и днес сте били ползотворни, колкото и малко да е постигнатото. И си обещайте награда за упоритостта.

Търсете помощ, когато не може да се справите сами

Много хора срещат трудности за реализирането на намеренията си, защото стигат до момент, в който не могат да продължат сами, но и не са способни да поискат помощ от друг. Причините за това са различни – неудобство, притеснение, неяснота за това кой може да ни бъде полезен, срам да не ни помислят, че сме слаби и неспособни сами да се справим и т.н. Каквато и да е пречката, която ви спира да поискате помощ, трябва да я преодолеете. Няма нищо срамно и страшно да потърсиш подкрепа от друг, когато си изчерпал собствените си възможности. Все пак човекът е социално същество и има нужда да влиза с взаимодействие с други хора. Не се страхувайте, че ще ви откажат – ако това се случи, знаете че сте опитали, което е по-добре, вместо просто да стоите и да чакате. Ако ли пък се съгласят да ви помогнат – ще получите ценна подкрепа.

Поискай и ще ти се даде

Как да привърнем мислите си в реални резултати

Библейската максима важи с пълна сила за реализирането на конкретни резултати. Просто заявете конкретно какво искате пред Вселената, пред себе си и пред околните и скоро светът ще откликне на вашето желание. Формулирайте искането си ясно и конкретно – например „Искам да постигна двойна печалба от бизнеса си в сравнение с миналата година“ или „Искам до края на годината да бъда назначен на управленска длъжност“ и т.н. Важно е да знаете точно какво искате, защото иначе и светът няма да знае какво да ви поднесе. Ще се изненадате колко скоро ще започнете да реализирате конкретни резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest