НАСА изследва скални рисунки на НЛО отпреди 10 000 години

НАСА изследва скални рисунки на НЛО от преди 10 000 години
Снимка: timesofindia.indiatimes.com

Индийският Държавен департамент по археология и култура планира да потърси помощ от НАСА за изследване на 10 000-годишни скални рисунки, изобразяващи извънземни и НЛО в района Чарама, Източна Индия.

Според археолога Джей Ар Бхагат тези картини изобразяват истински инопланетяни, които са посетили района на Индия преди повече от десет хилядолетия и са се срещнали с първите хора, заселили се в района.

Скалните рисунки са разположени на около 130 км от Райпур в пещери, намиращи се между селата Чандели и Готитола.

Откритията показват, че хората в праисторическите времена може да са виждали или да са си представяли същества от други планети, които и днес създават любопитство сред хората и изследователите. За по-нататъшни констатации са необходими задълбочени изследвания. Понастоящем Държавният департамент по археология и култура няма експерт, който да даде яснота по въпроса, затова потърсихме помощ от НАСА, каза Бхагат.

Има няколко специфични вярвания сред местните жители в селата, разположени в близост до пещерите. Докато малцина се покланят на картините, други разказват истории, които са чували от предците си за хората от рохела, които са кацали от небето в кръгъл летящ обект и са отвеждали един или двама души от селото, които никога не са се завръщали.

Картините са направени в естествени цветове, които почти не са избледнели въпреки годините. Вижда се, че странно издълбаните фигури държат предмети, подобни на оръжие, и нямат ясни черти. Специално липсват носът и устата. На няколко снимки дори са показани с космически костюми.

Не можем да опровергаем възможността рисунките да са просто плод на въображението на праисторически хора, но не може и да пренебрегнем факта, че повечето скални рисунки от този период показват неща, с които древните са се сблъсквали в ежедневието си, казва археологът.

Бхагат добавя, че е съвпадение, че подобни древни изображения изглеждат изключително сходни с НЛО, показвани във филми за извънземни.

Вентилаторната антена и трите крака на стойката на автомобила ясно показват сходство с летателните съдове от типа НЛО, каза той. Освен от НАСА индийският археолог е потърсил помощ за допълнителен анализ от няколко престижни университета в Англия и САЩ.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати