В Япония строят градове срещу потоп

В Япония строят градове срещу потоп

Според най-мрачните прогнози за бъдещето, 2012 година ще е съдбоносна за човечеството. Всеки глобален катаклизъм води до бушуваща водна стихия. Изригването на вулкани, земетресения или просто топене на ледовете носят след себе си водни вълни.

Властите в Япония вече предприеха мерки за спасяване на своето население при положение, че потоп тръгне да погубва населението на планетата.

Японските острови се намират в западната част на Тихия окена, който се слави със своята бурна тектонична активност, а подводните земетресения неминуемо водят до цунами. Ето защо японците решиха да вземат радикални мерки и да се избавят завинаги от морската заплаха, не само при настъпването на потоп.

Компанията Шимицу изготви проекта на века, който предвижда построяването на надводни селища. Плаващите градове ще разрешат и всички демографски проблеми, защото "строителната площадка" на Океана, е достатъчно голяма.

Селищата ще бъдат екологично чисти и ще се самообезпечават - ще има агроферми, ботанически градини и басейни за отглеждане на водорасли.

В Япония строят градове срещу потоп

Градът ще бъде защитен от тайфуни и последствията от тях със стени, високи няколко десетки метра. Японският предприемач ще обезпечи максимално плаващия град и бъдещите му жители. Електроенергията ще се добива по няколко начина - от слънцето, от приливите, движенията на вълните и т.н.

Ако водите на Океана се вдигнат до 60 метра или пък се случи някакъв катаклизъм през 2012 година, плаващият град ще бъде едно от най-защитените места, пише в. "Психо".

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати